Σκότωσε τον πατέρα της για να γλιτώσει από την ενδοοικογενεική βία –και αθωώθηκε!

Τον γύρο του κόσμου κάνει από εχθές το όνομα και η εικόνα της 19χρονης Ιταλίδας Deborah Sciacquatori, η οποία δρώντας σε αυτοάμυνα, σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, σκότωσε τον 41χρονο πατέρα της.

H Deborah κατηγορήθηκε αρχικά για ανθρωποκτονία, ωστόσο πλέον η ποινή της μειώθηκε σε κακή υπεράσπιση της νόμιμης αυτοάμυνας, και ενδεχομένως να αποσυρθεί εντελώς.

Σύμφωνα με τον κατήγορο, το κορίτσι εκλιπαρούσε τον πατέρα της να σταματήσει την κακοποίηση.

«Είναι πιθανό, τις επόμενες ημέρες, ο Δικαστής να κλείσει την υπόθεση, καθώς η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, έδρασε σε αυτοάμυνα», είπε ο κατήγορος Francesco Menditto.

«Μία ζωή… κόλαση»

Η υπόθεση έχει εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την οικογενειακή βία στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της αυτοάμυνας και το πότε αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα.

Ο πατέρας της Deborah ήταν πρώην boxer και, σύμφωνα με αναφορές, ήταν ένα βίαιος άνδρας. Είχε βρεθεί στη φυλακή το 2016, επειδή επιτέθηκε σε αστυνομικό, και σύμφωνα με τα πεθερικά του, έδερνε τη γυναίκα του εδώ και 20 χρόνια.

Η Deborah είχε, επίσης, υπάρξει θύμα κακοποίησης από τον πατέρα της για χρόνια, αλλά η μητέρα δεν το είχε ποτέ καταγγείλει, επειδή φοβόταν όταν η Πρόνοια θα της έπαιρνε το παιδί.

Η οικογένεια, πάντως, υποστήριξε τη 19χρονη που υπερασπίστηκε τη μάνα και τη γιαγιά της.

Πώς πέθανε ο πατέρας

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ο Sciacquatori είχε επιστρέψει μεθυσμένος στο σπίτι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και για ώρα φώναζε στη γυναίκα και την κόρη του.

Η Deborah κλειδώθηκε αρχικά σε ένα δωμάτιο, μαζί με τη γιαγιά της, για να αποφύγει την επίθεση. Αλλά όταν εκείνος τις προσέγγισε, η κόρη του φώναξε «Μπαμπά σταμάτα, μην συνεχίζεις».

Τότε, αντιστάθηκε, χτυπώντας τον στο κεφάλι. Ο ίδιος της είχε διδάξει κινήσεις box και η ίδια έχει πάθος με το άθλημα.

Προσπάθησε να φύγει από το σπίτι, με τη μητέρα και τη γιαγιά της, αλλά, όπως λέγεται, ο πατέρας τις απείλησε. Τότε τον χτύπησε και έκοψε τον λαιμό του με ένα μαχαίρι που βρήκε στην κουζίνα, προκαλώντας τον θάνατό του.

Παρόλο που η ίδια προσπάθησε να κλείσει την πληγή, καθώς εκείνος σωριάστηκε στην είσοδο του σπιτιού τους, στο Monterotondo Scalo, πέθανε λίγο αργότερα από ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με τους κατήγορους, γείτονες άκουσαν την κοπέλα να φωνάζει «Μη μ’αφήνεις, σ’αγαπώ».

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το μέλλον της κοπέλας.

Σε κάθε περίπτωση, στην κατάθεσή της, η κοπέλα δήλωσε, ότι «Η ζωή μου ήταν πάντα κόλαση από τότε που ήμουν παιδί. Η μόνη όμορφη μνήμη που έχω από τον πατέρα μου είναι όταν ήμουν 6 με 8 ετών που πήγαινα στο γυμναστήριο μαζί του. Η αγάπη για το μποξ είναι το μόνο πράγμα που μου άφησε». Περιέγραψε, μεταξύ άλλων, ακραίες βίαιες σκηνές, με τον πατέρα της να πιάνει τη μητέρα της από το λαιμό και να την χτυπά, ενώ είπε, ότι ήταν μεθυσμένος σχεδόν κάθε μέρα.

πηγή: ΒΒC.com