Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, 12:43
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Σοκ στα Χανιά: Τεστ DNA για τα παιδιά της οικογένειας μετά την υπόθεση κακοποίησης της 3χρονης

Σοβαρά ερωτήματα εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση κακοποίησης της 3χρονης στα Χανιά, με τις αρχές να ερευνούν πλέον και την ταυτότητα των υπόλοιπων παιδιών που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας.

Η μητέρα του παιδιού και ο σύντροφός της οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, ενώ το κοριτσάκι συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Τα τρία παιδιά που δεν είχαν δηλωθεί

Την ίδια στιγμή, ακόμη τρία ανήλικα παιδιά που εντοπίστηκαν στο σπίτι φιλοξενούνται προσωρινά στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται αρχικά να απέκρυψε την ύπαρξή τους από τις αρχές, γεγονός που προκάλεσε νέο κύκλο ερευνών γύρω από την υπόθεση.

Κατά τις καταθέσεις της, υποστήριξε επίσης πως στο παρελθόν είχε αποκτήσει ακόμη δύο βρέφη, τα οποία –όπως ισχυρίστηκε– πέθαναν κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζευγαριού

Σε πρώτο στάδιο, το ζευγάρι συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για πλημμεληματικές πράξεις.

Η μητέρα κατηγορείται για ψευδή κατάθεση, ενώ ο αλλοδαπός σύντροφός της αντιμετωπίζει κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιτρέπουν την προσωρινή κράτησή τους μέχρι να εκδοθούν επίσημα εντάλματα σχετικά με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 3χρονης.

Σε εξέλιξη εξετάσεις DNA

Οι αρχές προχώρησαν ήδη στη λήψη δειγμάτων γενετικού υλικού τόσο από το κακοποιημένο παιδί όσο και από τα υπόλοιπα ανήλικα που εντοπίστηκαν στην κατοικία.

Στόχος των εξετάσεων είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει βιολογική συγγένεια ανάμεσα στα παιδιά, τη γυναίκα και τον σύντροφό της, καθώς οι συνθήκες της υπόθεσης εξακολουθούν να προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η κατάσταση της 3χρονης παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Διαβάστε επίσης:

Προφορικές εξετάσεις στις Πανελλαδικές: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές σύμφωνα με τους ειδικούς των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

«Βρήκαμε ένα μωρό στο μετρό – σήμερα είναι ο 26χρονος γιος μας»

Ροή Ειδήσεων