Σοκ στη Λαμία: Μητέρα είδε τη φωτογραφία της σε πορνογραφικό site – Τι συνέβη με το προφίλ της στο Facebook

Μια μητέρα δυο παιδιών από τη Λαμία δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη όταν είδε φωτογραφίες της να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο παραπέμποντας τους χρήστες σε πορνογραφικό site, προσκαλώντας τους για σεξ!

Τι συνέβη με το προφίλ της στο Facebook

Η υποθέση που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία έγινε γνωστή μέσα από το ρεπορτάζ του Lamiareport.gr.

Η μητέρα διατηρεί λογαριασμό στο Facebook χωρίς ποτέ να έχει ανεβάσει προκλητική φωτογραφία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πορνογραφικούς σκοπούς.

Κι όμως είδε ξαφνικά τις φωτογραφίες της να παίζουν σε πορνογραφικό site στη διαφήμιση του οποίου εμφανιζόταν η φράση «στείλε πρόταση για SEX»!

Ψάχνοντας, ανακάλυψε ότι τουλάχιστον τρεις φωτογραφίες από το προφίλ της, πρωταγωνιστούσαν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που προσκαλούσε για πονηρές γνωριμίες. Το σοκ ήταν μεγάλο, εντούτοις φρόντισε να κινηθεί γρήγορα και νομικά καταθέτοντας με τη δικηγόρο της μήνυση, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να διαταχθεί έρευνα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου

Για την υπόθεση μίλησε στο LamiaReport η δικηγόρος της 45χρονης Σοφία Σταυράκη: «Πρόκειται για μια γυναίκα σοβαρότατη από την Λαμία με δύο παιδιά που πληροφορήθηκε από το φιλικό της περιβάλλον, ότι είδαν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο σε πορνογραφικό site. Οι φωτογραφίες ήταν καθημερινές, χωρίς ίχνος προκλητικότητας. Η μήνυση έχει ήδη κατατεθεί και μεταβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελέα και αμέσως επιλαμβάνεται επί του θέματος η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ώστε να βρεθούν τα ίχνη του διαδικτυακού δράστη. Η γυναίκα έχει τρομοκρατηθεί και θυμώσει με αυτήν την απαράδεκτη, προσβλητική και παράνομη ενέργεια».

Πώς να προστατέψουμε τις φωτογραφίες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επιπλέον η κα Σταυράκη δίνει συμβουλές προς όλους εμάς που μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα και φωτογραφίες με αγνώστους «φίλους» του διαδικτύου: «Επειδή το φαινόμενο έχει πάρει ακραίες διαστάσεις και κυριαρχεί ο φόβος της σιωπής, προκειμένου να μην βρεθεί κανείς στην θέση της, θα πρέπει ο καθένας μας, που δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρωτίστως να ενημερωθεί για τους κινδύνους και μετέπειτα να φροντίσει για την ασφάλειά των προσωπικών του δεδομένων, όπως πχ κλειδώνοντας τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνοντας εκκαθάριση του λογαριασμού τους από χρήστες και προφίλ ‘’ύποπτα’’».