Σοκ στο Νοσ. Παίδων “Αγία Σοφία” – 12χρονος τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο νοσηλευτές

Η κατάσταση με τα 48 εγκαταλελειμμένα παιδιά που σε άθλιες συνθήκες στοιβάζονται στο Νοσοκομείο Παίδων και αποτελούν κίνδυνο λόγω της ακραίας επιθετικής συμπεριφοράς τους όχι μόνο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο είναι οριακή.

12χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο νοσηλευτές

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτει ένα ακόμα συμβάν ακραίας επιθετικότητας που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας προχθές με πρωταγωνιστή ένα 12χρονο εγκαταλελειμμένο παιδί που μόλις είχε μεταφερθεί στη Δομή. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 12χρονος σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε τους δύο επαγγελματίες που τον συνόδευαν. Δόθηκε θεραπεία και με νέα εισαγγελική εντολή προστέθηκε στα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Η ΠΟΕΔΗΝ για ακόμη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά και ζητά επιτακτικά από τον τον Υπουργό Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να μεταφέρουν άμεσα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε Προνοιακές Μονάδες.