Άνω κάτω το Νοσ. Παίδων από εγκαταλελειμμένο παιδί – Τα έκανε γυαλιά καρφιά και πήγε να πνίξει τη θεία του

Ακόμα ένα αρνητικό περιστατικό που καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει στο φως το ζήτημα των 60 εγκαταλελειμμένων παιδιών που σε άθλιες συνθήκες στοιβάζονται στο Νοσοκομείο Παίδων και αποτελούν κίνδυνο λόγω της ακραίας επιθετικής συμπεριφοράς του όχι μόνο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

9χρονος σε κρίση επιθετικότητας παραλίγο να πνίξει τη θεία του

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτει ένα απίστευτο συμβάν που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας στις 9 Σεπτεμβρίου με πρωταγωνιστή ένα εγκαταλελειμμένο παιδί που σε κρίση επιθετικότητας προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στους χώρους του Νοσοκομείου ενώ λίγο έλειψε και να πνίξει την θεία του.

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι το παιδί λόγω της ιδιάζουσας ιατρικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζει δημιουργεί πρόβλημα και μάλιστα προτείνει τη λύση ορισμένα παιδιά να μεταφερθούν στη Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας ώστε να αποσυμφορηθούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία από την αρνητική κατάσταση που επιφέρει η παρουσία τους εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι επανειλημμένα η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες των εγκαταλελειμμένων παιδιών που στοιβάζονται στο Νοσοκομείο Παίδων και αποτελούν κίνδυνο λόγω της ακραίας επιθετικής συμπεριφοράς του όχι μόνο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Αυτή είναι η σημερινή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για την επιθετική συμπεριφορά παιδιού

Δημιουργείται μείζον ζήτημα στη λειτουργία των παιδιατρικών Νοσοκομείων με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή.
Εντελώς ακατάλληλοι χώροι για τα παιδιά που θα έπρεπε να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας από το Υπουργείο Εργασίας. Μετά την ανάδειξη του ζητήματος από την ΠΟΕΔΗΝ μειώθηκαν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Τώρα όμως αυξάνονται καθημερινά.

Σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Στο Παίδων Αγίας Σοφίας είναι 27, όλο και περισσότερα. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε.

Πως είναι δυνατόν να ζουν σε ένα Νοσοκομείο χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας μόνο και μόνο γιατί εγκαταλείφθηκαν. 9/9/2019 παρά λίγο να θρηνήσουμε θύματα από την επιθετικότητα ενός παιδιού. Κυνηγούσε με σπάτουλα από το καρότσι της καθαριότητας το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό. Έσπασε πόρτες, ξήλωσε κουρτίνες, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Παρά λίγο να πνίξει τη θεία του με τα χέρια στο λαιμό. Την έσωσε μια Νοσηλεύτρια.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Την ώρα που γεμίζουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εγκαταλελειμμένα παιδιά και δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας κλείνουν μία Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας. Οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι μεταφέρονται στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας.

Γιατί δεν αξιοποιείται η Μονάδα της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου Προσωπικού;
Εάν δεν δοθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις πριν θρηνήσουμε θύματα.

Δείτε και το επίσημο έγγραφο που καταγγέλεται το περιστατικό