Και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων στον «αγώνα» της συγκέντρωσης χρημάτων για τον Παναγιώτη Ραφαήλ!

Η πανελλήνια κινητοποίηση συνεχίζεται για τον 18 μηνών Παναγιώτη Ραφαήλ μετά το βροντερό «όχι» του κράτους, στο αίτημα των γονιών του να καλυφθεί το τεράστιο ποσό της γονιδιακής θεραπείας που θα του σώσει τη ζωή από τον ΕΟΠΥΥ.

Αφού, λοιπόν, κράτος και εκκλησία έχουν γυρίσει την πλάτη στο παιδί, ο απλός κόσμος έχει αναλάβει να ανταποκριθεί στη σπαραχτική έκκληση με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Στον «αγώνα» της συγκέντρωσης χρημάτων, μεταξύ όλων των άλλων που αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας και που αυξάνονται καθημερινά, συμμετέχουν πλέον και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων όλης της χώρας που, ο ένας μετά τον άλλον, τοποθετούν κουμπαράδες και καλούν τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν ό,τι έχει δυνατότητα ο καθένας.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από μερικές ώρες επικοινώνησε με το Infokids.gr ο Σύλλογος Γονέων του 26ου Δημοτικού Νίκαιας, ο οποίος μας ενημέρωσε, ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκεντρώσει χρήματα για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ. Όπως χαρακτηριστικά μας έγραψε μέλος του Συλλόγου «Νομίζουμε, ότι αν συμβάλουμε όλοι από λίγο, θα μεταφερθεί πιο γρήγορα το παιδί στο εξωτερικό. Εξάλλου πρέπει να σκεφτούμε, ότι μπορεί να συνέβαινε στον καθένα μας αυτό.»

Ενημερωθήκαμε, ωστόσο, ότι αυτός δεν είναι ο μοναδικός Σύλλογος Γονέων που πήρε αυτή την πρωτοβουλία: Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα (δείτε εδώ), από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου (δείτε εδώ) κ.α.

Ένα κουτί με το μήνυμα «Γίνε ο Ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ» αρκεί

Επειδή πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν πού θα βρουν κουμπαράδες για το παιδί, δείτε παραπάνω το αυτοσχέδιο κουτί του Σύλλογοι Γονέων του 26ου Δημοτικού Νίκαιας. Αρκεί ένα χαρτόκουτο ή πλαστικό κουτί που θα καλεί όποιον έχει δυνατότητα να προσφέρει κάτι.

Όπως λέει και το μήνυμα της αφίσας για το παιδί: Αν 3.000.000 ήρωες δώσουν από 1 ευρώ ο καθένας, τότε ένα παιδί θα συνεχίσει να χαμογελά.

Μεγαλύτερη σημασία έχει, αν έχετε την διάθεση να προσφέρετε, να προσέξετε πού θα μπουν τα χρήματα:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ

Ακόμα, μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα μέσω Paypal ΕΔΩ.

Αξίζει  να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έχει ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ.