Σούπα με πατάτα, καλαμπόκι και κρέμα γάλακτος

Μετά την έντονη κρεατοφαγία των ημερών καλό είναι να κάνουμε λίγη αποτοξίνωση. Αν σκεφτούμε και το γεγονός ότι το κρύο καλά κρατεί τότε μια ζεστή κρεμώδης σουπίτσα λαχανικών είναι μια νόστιμη πρόταση για το γεύμα μας! Εμείς πάντως θα τη φτιάξουμε!

Υλικά:

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
½ πράσο, κομμένο σε κύβους
2 σέλινο, κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φύλλο δάφνης
3-4 θυμάρι
1 κ.γ άνηθο
3 πατάτες, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 λίτρο νερό
1 φλιτζάνι ​​καλαμπόκι


Eκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο, τη δάφνη, τον άνηθο και το θυμάρι.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πατάτες, το νερό και αλατοπιπερώνουμε επιπλέον αν χρειάζεται. Όταν οι πατάτες μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε τη σούπα με μπέικον.