Σπάνιο αλμπίνο καγκουρό γεννήθηκε σε φάρμα της Αθήνας (εικόνα)

Σπάνιο αλμπίνο καγκουρό γεννήθηκε σε φάρμα της Αθήνας (εικόνα)

Ένα σπάνιο καγκουρό αλμπίνο που γεννήθηκε σε φάρμα στις Αφίδνες Αττικής, επέζησε από καλοκαιρινή πυρκαγιά και συνεχίζει να τραβάει την προσοχή των φιλόζωων.

Στη φάρμα Laccagini στην Κιούρκα, ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο, ένα εντελώς λευκό μαρσιποφόρο ξεχωρίζει ανάμεσα στα καφέ καγκουρό. Είναι ένα σπάνιο αλμπίνο καγκουρό που επέζησε από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. 

Η κτηνοτροφική μονάδα σώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιδιοκτήτη Γιάννη Πάντου και των εργαζομένων καθώς οι φλόγες τυλίξαν τις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία και η πυροσβεστική έδωσε μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά στην Εθνική Οδό.

Είχε μόλις γεννηθεί, όταν ξέσπασε η φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

«Όταν ξέσπασε η φωτιά, το μωρό καγκουρό είχε μόλις γεννηθεί και καταφέραμε να το σώσουμε, όπως όλα τα άλλα ζώα της φάρμας. Όταν το βλέπει ο κόσμος ξαφνιάζεται, αν και πολλοί επισκέπτες δεν καταλαβαίνουν τι είναι το «θηρίο»», λέει ο κ. Πάντος.

Τα λευκά καγκουρό είναι σπάνια ακόμη και στην Αυστραλία
Το 2021, δύο ακόμη λευκά καγκουρό γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία και τα νέα διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο μέσω των διεθνών δικτύων. Και επίσης στην «πατρίδα» των καγκουρό, στην Αυστραλία, γεννιούνται ελάχιστοι αλμπίνο.

Στο Animal Adventure Park στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2021, οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν για πρώτη φορά ένα φυσικό φαινόμενο – τη γέννηση ενός εντελώς λευκού καγκουρό.

Οι γονείς του μωρού έχουν σκούρο χρώμα και επομένως η εμφάνιση ενός αλμπίνο είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο, ειδικά στην άγρια ​​φύση. Η πιθανότητα να γεννηθεί είναι μόνο μία στις 50-100 χιλιάδες. Παρόμοια εντύπωση προκάλεσε ένα λευκό καγκουρό που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021 στον ζωολογικό κήπο Regina στη ρωσική πόλη Καζάν, συγκινώντας εργαζόμενους και επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ στο τηγάνι με ένα αυγό: Η πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες

Το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνει διαγωνισμό κόμικ για εφήβους!

«Είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου» της είπε λίγο αφότου του «άστραψε» χαστούκι στο πρόσωπο