Σπιτική μερέντα λευκής σοκολάτας

Τα παιδιά δεν χορταίνουν να τρώνε το ψωμάκι τους με το σοκολατένιο άλειμμα. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα την ίδια μερέντα αλλά αντί για σοκολάτα γάλακτος θα χρησιμοποιήσουμε λεύκη.

Yλικά:

200 γραμ ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
100 γρ λευκή σοκολάτα
15 γραμ. αλατισμένο βούτυρο


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα.

Μόλις πάρει βράση το ζαχαρούχο γάλα , το απομακρύνεται από τη φωτιά και ρίξτε πάνω τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Τέλος μόλις δείτε ότι είναι έτοιμη η μερέντα με την λευκή σοκολάτα την ρίχνετε σε ένα βάζο το οποίο κλείνει πάρα πολύ καλά.

Διαβάστε επίσης:

Cookies μπανάνα και σοκολάτα

Ψωμί με μήλα και κανέλα

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα