Αναβάλλεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε στην ανακρίτρια

Δε θα απολογηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς δεν έχει αποφανθεί ακόμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε στην ανακρίτρια. Μετά την έκδοση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο πιθανότατα θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της. Το αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας για την εξαίρεση της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενίας Τζωρτζάτου, κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην Ευελπίδων η Πισπιρίγκου – Απολογείται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 34χρονη, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Ωστόσο, το εάν τελικά η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η απολογία της, δεν είναι ακόμα γνωστό. Και αυτό καθώς ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων.

Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας

Μέσα στην επόμενη ώρα θα γίνει γνωστό αν τελικά θα απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ίδιος έχει ετοιμάσει ένα απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων αλλά ταυτόχρονα κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας επιρρίπτοντάς της μεροληψία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Eίπε ακόμα ότι εντός 45 λεπτών θα γνωρίζουμε αν τελικά θα απολογηθεί η πελάτης του.

Με τη θέση ότι πρόκειται για «τη δικαστική πλάνη του αιώνα» που έχει εκφράσει δημόσια ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας βρίσκεται από νωρίς το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, η προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 34χρονη γυναίκα, στην οποία οι δικαστικές Αρχές της καταλογίζουν ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της, έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα για τη Μαλένα και την Ίριδα, ενώ για τις 9 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η δίκη της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μετά από τρεις προθεσμίες, που ήδη έχει λάβει για την απολογία της επί όσων της αποδίδονται στη δικογραφία που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε χθες νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων με βασικό ισχυρισμό ότι σφάλλει η Δικαιοσύνη που αποδέχθηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε μη παθολογικά αίτια τους δύο θανάτους. Η εκτίμησή τους είναι ότι προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και πως δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης, ο οποίος άφησε αιχμές για μεροληψία της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέως του, μετά από αίτημα της κατηγορουμένης κατέθεσαν στην ανακρίτρια τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι «κονιορτοποίησαν την κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου ιατροδικαστική γνωμοδότηση των αυτοδιορισθέντων ιατροδικαστών Αθηνών, Καρακούκη και Καλόγρηα».

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας: Θα δείτε ανατροπές που δεν θα πιστεύετε – Νέος ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της Ίριδας

Εύα Καϊλή: Τι θα γίνει με την 2χρονη κόρη της αν παραμείνει προφυλακισμένη

Τάκης Βιδάλης: Υπάρχει λύση για τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα γονιμοποιημένα ωάρια -τη θέλουμε;

Σοκ στον Καναδά: 8 έφηβες από 13 έως 16 ετών δολοφόνησαν άγρια έναν άστεγο