«Στο κορίτσι που “μισεί” την εγκυμοσύνη μου: Να ξέρεις σε νιώθω»

«Στο κορίτσι που "μισεί" την εγκυμοσύνη μου: Να ξέρεις σε νιώθω»

«Στο κορίτσι που “μισεί” την εγκυμοσύνη μου: Να ξέρεις σε νιώθω»

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού είναι να θέλει να αποκτήσει ένα μωράκι. Και περισσότερο δύσκολο για την γυναίκα που νιώθει πολλές φορές, ότι το σώμα της αποτυγχάνει.

Ένα σπαρακτικό κείμενο μίας γυναίκας που κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να μείνει έγκυος αποτυπώνει συναισθήματα, ίσως ακούσια, που όμως έχουν υπάρξει.

«Στο κορίτσι εκείνο που μισεί την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης μου. “Το χω”, γνωρίζω καλά το συναίσθημα. Αυτό το σκληρό συναίσθημα που σου κόβει την αναπνοή. Γιατί εγώ ήμουν εκείνο το κορίτσι. Εκείνη που έβλεπε ή άκουγε μία ανακοίνωση εγκυμοσύνης και της “γύριζε το μάτι”. Εκείνη που αηδίαζε, γιατί δεν ήμουν εγώ που δεν έκανα αυτήν την ανακοίνωση.

Το κορίτσι που ήταν τόσο θυμωμένο, επειδή σε κάποια άλλη απλά της έτυχε, χωρίς καν να προσπαθήσει. Το κορίτσι που έκλεγε πίσω από τις κλειστές πόρτες, γιατί η καρδιά μου ήταν σπασμένη σε χίλια κομμάτια, επειδή το σώμα μου δεν μπορούσε να δημιουργήσει ένα θαύμα, όπως σε κάποιες άλλες. Το ξέρω.

Και λυπάμαι. Ξέρω ότι το να βλέπεις ή να ακούς για μία νέα εγκυμοσύνη ξανά σε κάνει να εξοργίζεσαι. Λυπάμαι πολύ. Ξέρω ότι η καρδιά σου έχει γίνει σμπαράλια, ενώ προσπαθείς να βρεις τον τρόπο, να σφίξεις τα δόντια και να δείξεις χαρούμενη για τους μέλλοντες γονείς.

Λυπάμαι πολύ. Ξέρω καλά αυτό το άθλιο συναίσθημα της ζήλειας. Αυτήν η περίοδος της ζωής είναι δύσκολη. Είναι πολύ άσχημο να είσαι γεμάτη ελπίδα που κατέλήγε σε απόγνωση. Και ενώ δεν είχα διαλέξει αυτήν την πορεία ζωής, μαθαίνω να είμαι ευγνώμων στον Θεό που μου δίδαξε πολλά μέσα σε αυτούς τους 17 μήνες υπογονιμότητας.

Με δίδαξε να έχω πίστη. Και όχι αυτή που νόμιζα ότι είχα. Με γέμισε αυτήν την πίστη που μετακινεί βουνά, γιατί για να λέμε την απόλυτη αλήθεια, η σύλληψη ενός παιδιού είναι το ΘΑΥΜΑ. Πίστεψα στον εαυτό μου και δεν με κατάπιε η θλίψη μου. Μου δίδαξε την υπομονή. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Η αναμονή δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Αλλά περίμενα και είχα τα μάτια μου ανοιχτά. Με δίδαξε ενσυναίσθηση και η καρδιά μου άλλαξε ολοκληρωτικά. Βλέπω εκείνες που κρατούν τα μωράκια τους και ονειρεύομαι να κρατήσω το δικό μου. Βλέπω να αποφεύγουν μία έγκυο φίλη γιατί μέσα τους πονούν, ξέρω είναι δύσκολο αλλά προσπαθώ να το διαχειριστώ με ενσυναίσθηση όλο αυτό.

Η περίοδος που έζησα χωρίς να μπορώ να κάνω παιδί ήταν ένα συναισθηματικό roller coaster. Στιγμές ελπίδας, στιγμές απόγνωσης. Κι εδώ είναι η δική μου προσευχή για όσες βρίσκεστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Να μην χάνετε την πίστη σας, στο θεό, στον εαυτό σας.

476 άγονες μέρες, ένα σωρό λεφτά σε χάπια, δεκάδες ενέσεις, συνταγές επί συνταγών, εκατοντάδες τρυπήματα από βελόνες, 5 προσπάθειες εξωσωματικές και μήνες αποτυχημένων προσπαθειών. Και οι δύο ροζ γραμμές στο τεστ μετά από όλα αυτά μου θυμίζουν πλέον, ότι κάθε προσπάθεια και η πίστη στο θαύμα είχε αξία»

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

Πόσα πρέπει να πληρώσει μία οικογένεια με διαβητικό παιδί για αναλώσιμα;

Ελένη Μενεγάκη: Η σπάνια οικογενειακή φωτό με τα παιδιά της και τον Μάκη Παντζόπουλο

Summer Camp στα Κέντρα STEM όλης της Ελλάδας από τις 29/8

Ροή Ειδήσεων