Στοιχεία σοκ της Europol – 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη

Δέκα χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη και περισσότερα από 89 χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες ήρθαν στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Europol.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη μεγάλη εκστρατεία που διοργανώνει το Missing Children Europe υπό τον τίτλο “Μιλώντας για όλα όσα δεν λέμε”, ο Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center αναφέρει ότι τα παιδιά αποτελούν σχεδόν το 40% των ανθρώπων σε κέντρα κράτησης προσφύγων στην Ελλάδα το 2016, ενώ περισσότερα από 89.000 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες ήρθαν στην Ευρώπη το 2015.

Επίσης, σημειώνει πως τουλάχιστον 10.000 από αυτές τις στρατιές ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων έχουν εξαφανιστεί και καλεί το κοινό να αναλάβει δράση, χρησιμοποιώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να σεβαστούν τα δικαιώματα των παιδιών-μεταναστών.

“Αφημένα στην τύχη τους, τα εξαφανισμένα παιδιά των μεταναστευτικών ρευμάτων συνήθως καταλήγουν στους δρόμους, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή ενώ παράλληλα διατρέχουν κινδύνους που ποτέ και κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει. Οι εμπειρίες αυτές, έρχονται να προστεθούν στις εμπειρίες του παρελθόντος έχοντας αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα παιδιά αυτά καταλήγουν στα χέρια εμπόρων ή άλλων εγκληματικών δικτύων και πέφτουν θύματα εργασιακής ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy