Στον «αέρα» η καθαριότητα των σχολείων; Δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη οι σχολικές καθαρίστριες

Η φετινή σχολική χρονιά θα είναι αναμφισβήτητα πολύ διαφορετική και συνάμα απαιτητική από τις προηγούμενες, καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει διαμορφώσει τα δεδομένα στο άνοιγμα των σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τα μέτρα προστασίας για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες ειδικά φέτος είναι πιο απαραίτητες από ποτέ, δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη στα σχολεία.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», η Πρόεδρος των Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Λεμονιά Πασχαλίδου, ανέφερε ότι ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις και ότι θα έπρεπε οι ίδιες να έχουν παρουσιαστεί στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου έπρεπε να είμαστε μέσα. Δεν ξέρουμε πότε θα πάμε στα σχολεία. Από το υπουργείο μας λένε, ότι φταίνε οι δήμοι. Από την ΚΕΔΕ, πάλι, μας έχουν πει ότι έχει ευθύνη το Υπουργείο. Μας πάνε από τον έναν στον άλλον», τόνισε η κυρία Πασχαλίδου, υπογραμμίζοντας ότι θα μάθουν εντός της εβδομάδας πότε θα τοποθετηθούν στα σχολεία.

«Πέρυσι τα βγάλαμε πέρα επάξια. Σε όλα τα σχολεία δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα του αποκλεισμού από την προκήρυξη των γυναικών που δεν διαθέτουν βεβαίωση γλωσσομάθειας των ελληνικών.

Πρόκειται για γυναίκες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβάλλει τα μέγιστα στον καθαρισμό των σχολείων με αποδοχές που έφταναν στην καλύτερη περίπτωση το βασικό μισθό ενώ πολλές φορές δύσκολα ξεπερνούσαν τα 200 με 250 ευρώ.