Στροφή στα STEM επαγγέλματα για τα παιδιά της πανδημίας – Τι έδειξε νέα έρευνα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Η πανδημία μπορεί να αλλάξει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών για τη μελλοντική τους καριέρα και να τα στρέψει περισσότερο σε STEM επαγγέλματα, όπως έδειξε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το London News Today. Η έρευνα διεξήχθει σε μαθητές της Μ. Βρετανίας, οι οποίοι έζησαν «στο πετσί τους» τις επιπτώσεις του κορωνοϊού τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στις ζωές των συνανθρώπων τους. Ταυτόχρονα, βέβαια, βίωσαν και το «ιατρικό θαύμα» ενός πολύ αποτελεσματικού εμβολίου που μπόρεσε να ετοιμαστεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες και αυτό δεν μπορεί παρά να τους εντυπωσίασε.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ειδικοί λένε πως δεν αποκλείεται οι μαθητές Γυμνασίου και πρώτων τάξεων Λυκείου να στρέψουν, έπειτα από την τόσο καθοριστική αυτή χρονιά, την προσοχή τους σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την βοήθεια και τη προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Δείτε τι άλλα συμπεράσματα προέκυψαν από τις απαντήσεις 1.000 παιδιών ηλικίας από 11 έως 17 ετών:

  • Το 83% των παιδιών ενημερώνονταν για την πανδημία από τις ειδήσεις.
  • Το 71% των παιδιών αυτών ρώτησαν τους γονείς τους για τον ιό, γιατί πραγματικά ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα.
  • Τα 2/3 των παιδιών στην έρευνα είπαν, επίσης, ότι εμπνεύστηκαν τρομερά από την σκληρή δουλειά των νοσηλευτριών και των γιατρών, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν ασφαλείς τους πολίτες στην πανδημία.
  • Αναφορικά με τα επαγγέλματα STEM, το 48% των παιδιών είπαν, ότι ενδιαφέρονται για αυτά αφού είδαν με ποιον τρόπο πρόσφεραν στην ανθρωπότητα οι άνθρωποι των επιστημών αυτών τον τελευταίο χρόνο.
  • 1 στα παιδιά που ερωτήθηκε είπε, επίσης, ότι πλέον ενδιαφέρεται περισσότερο να γίνει γιατρός, ενώ το 18% απάντησε ότι θα ήθελε να εργαστεί στον τομέα κατασκευής εμβολίων.

Η εταιρεία διεξαγωγής της έρευνας ανακοίνωσε, ότι είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το ότι τόσα πολλά παιδιά εμπνεύστηκαν από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Φαίνεται δε ότι κατάλαβαν τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν όχι μόνο οι γιατροί, αλλά και οι βιο-επιστήμονες που κατάφεραν πολύ γρήγορα να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που θα βάλει τέλος σε αυτή την πανδημία.

Αυτά είναι πράγματι πολύ καλά νέα για το μέλλον των παιδιών μας…

Πηγή: Moms.com