Strollerfit mom: Η πρωτότυπη ιδέα που συνδυάζει γυμναστική και βόλτα μαζί με το μωρό!

Πώς θα σας φαινόταν ως νέα μανούλα να έχετε λίγο παραπάνω χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας, χωρίς να χρειάζεται να νιώθετε τύψεις που θα αποχωριστείτε το μωράκι σας; Πώς θα σας φαινόταν μια βόλτα για εσάς και το μικρό σας, που θα μπορούσε να ωφελήσει και τους δυο σας; Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από την ιδέα Strollerfit mom, ενός εναλλακτικού τρόπου γυμναστικής των μαμάδων με το καρότσι του μωρού κατά τη διάρκεια της βόλτας! Το Infokids.gr βρέθηκε στην παραλία της Βάρκιζας, συνάντησε τις μανούλες με τα μωρά τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος και μίλησε με την Κατερίνα Νικολαΐδου, εμπνεύστρια της ιδέας και γυμνάστρια, για το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας Strollerfιt mom;

Τα τελευταία 3,5 χρόνια λόγω των δύο παιδιών μου δεν εργάζομαι, όμως με την έλευση του δεύτερου μωρού μου διαπίστωσα από δική μου ανάγκη ότι ήθελα να γυμνάζομαι, αλλά δεν είχα ούτε το χρόνο, ούτε πού να αφήνω το μωρό τα πρωινά, οπότε συνδύασα τη βόλτα του μωρού στην πλαζ της Βάρκιζας με την προπόνηση μου, αξιοποιώντας αυτό το χρόνο για τον εαυτό μου και το σώμα μου. Για να είμαι ειλικρινής, η ιδέα προέρχεται από κάποιο ταξίδι μου στο Λονδίνο, όπου είδα μαμάδες στο πάρκο να γυμνάζονται όλες μαζί παρέα με τα μωρά τους. Έπειτα, συναντήθηκα με κάποιες μαμάδες της ίδιας φιλοσοφίας με εμένα, οι οποίες ήθελαν να κάνουν κάποια ήπια προπόνηση και λίγη παρέα, λίγη κοινωνικοποίηση, αλλά δεν είχαν το χρόνο ούτε βοήθεια με το μωρό τους, ώστε να πάνε στο γυμναστήριο, κι έτσι σκέφτηκα να το οργανώσω κι εγώ στην Ελλάδα, σαν ένα πρόγραμμα που απευθύνεται από μαμάδες σε μαμάδες για να εμπνεύσω και να βοηθήσω κι άλλες μανούλες που θέλουν να γυμναστούν.

Strollerfit mom

Αυτή η ιδέα είχε κάποια απήχηση, κι έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια μου περίπου στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, όταν ο μπέμπης μου ήταν 5 μηνών. Κάθε μέρα έβγαινα έξω για βόλτα, οπότε σκέφτηκα κάποιες από αυτές τις ημέρες να τις χρησιμοποιήσω για να κάνω κάτι πιο οργανωμένο και με άλλες μαμάδες, να κάνουμε μια ωραία παρέα που να εμπνέει η μία την άλλη και να δούμε και κάποιο αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου στο σώμα μας, Δημιουργήσαμε έναν πυρήνα με λίγες μαμάδες ο οποίος όλο και μεγαλώνει. Βλέπω ότι αρέσει στις γυναίκες, και τώρα που ο καιρός ανοίγει, υπάρχει πιο μεγάλο ενδιαφέρον και πιο μεγάλη προσέλευση. Το πιστεύω πάρα πολύ όλο αυτό και θέλω να κάνω κι άλλες μανούλες να το πιστέψουν. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι στην πλαζ της Βάρκιζας με πολύ χαμηλό κόστος, ενώ γίνονται συζητήσεις για την ένταξη της δράσης στο πρόγραμμα του Κέντρου Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το μήνα Απρίλιο, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκγύμνασης;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα, στατικές αλλά και δρομικές με τη βοήθεια του καροτσιού, και αυτό μας το δείχνουν τα μωρά μας. Για παράδειγμα, αν κάποιες μαμάδες έχουν να κοιμίσουν το μωράκι τους, κάνουμε μερικές δρομικές ασκήσεις, κάνουμε δηλαδή βόλτα και την ίδια ώρα και κάποιες προβολές, κάνουμε ασκήσεις για όλο το σώμα και τα μωρά κοιμούνται σχεδόν πάντα. Ορισμένα μωράκια που είναι λίγο πιο μεγάλα και βγαίνουν από το καρότσι, τα βάζουμε να παίξουν κάτω στα στρωματάκια, φροντίζουμε να τα απασχολούμε, ή αναλαμβάνω εγώ να κοιμίσω κάποιο μωρό, ώστε οι μαμάδες να κάνουν όσο το δυνατόν πιο απερίσπαστες τη γυμναστική τους.

Strollerfit mom 2

Ποια είναι τα οφέλη αυτού του είδους γυμναστικής;

Όπως κάθε είδος γυμναστικής έτσι κι αυτό, αν γίνεται σε τακτική βάση και με συχνότητα που αγγίζει τις 2-3 φορές την εβδομάδα, σίγουρα υπάρχει κάποια μυϊκή τόνωση, η οποία μετά από μερικές εβδομάδες άσκησης φαίνεται στο σώμα της μαμάς, δηλαδή νιώθει το σώμα της λίγο πιο μαζεμένο. Αυτό βέβαια διαφέρει ανάλογα με το κάθε σώμα. Μία μαμά με λιγότερα κιλά θα δει ίσως και κάποια γράμμωση, ενώ μία άλλη με περισσότερα κιλά θα τη βοηθήσει λίγο να χάσει σε συνδυασμό πάντα με τη διατροφή. Η άσκηση μαζί μαζί με κάποιες βασικές διατροφικές οδηγίες που μέσα από προσωπική εμπειρία και από τη δουλειά μου μπορώ να δώσω ή μικρά μαμαδίστικα tips, μπορούν να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του Strollerfit mom απέναντι στο γυμναστήριο;

Το πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε τα μωρά μαζί μας, κάνουμε την προπόνηση σε εξωτερικό χώρο και δεν κλεινόμαστε στο γυμναστήριο, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την καλή ψυχολογία και αποτελεί αν θέλετε και τάση της εποχής, το λεγόμενο outdoor activity γενικότερα. Επίσης, υπάρχει κοινωνικοποίηση στο ίδιο επίπεδο και στην ίδια φάση ζωής με άλλες μαμάδες, το οποίο είναι επίσης πολύ σημαντικό, δηλαδή μαμά προς μαμά θα συζητήσουμε διάφορα θέματα που αφορούν τα μωρά μας, το οποίο αρέσει πάρα πολύ ειδικά στις κοπέλες που δεν έχουν πολύ μεγάλο κύκλο μαμάδων, αλλά και σε εκείνες που γίνονται πρώτη φορά μαμάδες.

Strollerfit mom 3

Πόσο καιρό μετά τον τοκετό μπορεί μια μητέρα να ξεκινήσει;

Από τη στιγμή που έχει γεννήσει φυσιολογικά και είναι μια υγιής κοπέλα, μετά τις έξι πρώτες εβδομάδες, δηλαδή μετά το πέρας των 40 ημερών και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου της μπορεί να ξεκινήσει. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών πυελικού εδάφους, τις ασκήσεις Kegel, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για τις μαμάδες μετά τον τοκετό, καθώς επιβαρύνεται η πυελική περιοχή και δουλεύουμε και σε αυτόν τον τομέα.

Οι νέες μαμάδες ενδιαφέρονται για το σώμα τους μετά τον τοκετό ή παραμελούν την εμφάνισή τους;

Τελευταία έχουμε προχωρήσει λίγο σε αυτό σε σχέση με παλαιότερα. Βλέπω τις νέες γυναίκες που γίνονται μανούλες να τους ενδιαφέρει η εικόνα τους, το σώμα και η υγεία τους και σε συνδυασμό με τη μητρότητα να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επανέλθουν. Αυτό που θέλω να συμβουλεύσω όλες τις νέες μανούλες είναι να αγαπούν το σώμα τους όπως είναι και να βρουν μια φυσική δραστηριότητα που τους αρέσει, ώστε να μην το αφήνουν παραμελημένο. Να το φροντίζουν και να το αγαπούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Strollerfit mom στο Facebook