Συγγενείς Καρδιοπάθειες: Η πιο συχνή αιτία θανάτου το πρώτο έτος ζωής

Η 14η Φεβρουαρίου, η οποία τιμάται διεθνώς, ως η «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», έχει καθιερωθεί και ως η Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ενήλικες με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού», είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αφού γιορτάζουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι μαχητές της ζωής, που έχουν παλέψει και συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά, για την καρδιά τους. Αξίζει λοιπόν, να δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και την προσοχή μας, προκειμένου να ενημερωθούμε γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Στις 14 Φεβρουαρίου, εκτός από τις καρδιές των «ερωτευμένων», γιορτάζουν και οι καρδιές των παιδιών και των ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, κάθε χρόνο γεννιούνται 700-900 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. (Σ.Κ.) Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, μπορούν να προκαλέσουν κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους, περισσότερους θανάτους, από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία.

Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια», υποδεικνύει μια εκ γενετής δυσπλασία στην καρδιά ή στα αγγεία, που απειλεί τη ζωή του βρέφους από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του

Η σωστή διάγνωση, η πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ιατρική και τις εξελίξεις αυτής, θα επιτρέψουν τουλάχιστον στο 90% των παιδιών αυτών, να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση και θα τους διασφαλίσουν μια φυσιολογική ζωή, καθώς και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα. Άλλες σημαντικές παράμετροι που θα οδηγήσουν στην ομαλή έκβαση της υγείας των ασθενών, είναι η εντατική παρακολούθηση, η ψυχολογική στήριξη και η ηθική συμπαράσταση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων «Η Καρδιά του Παιδιού», εδώ και 40 χρόνια, στηρίζει τους μικρούς και μεγάλους ασθενείς και τις οικογένειες τους, εγκύπτοντας στις πραγματικές τους ανάγκες, βοηθώντας τους να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της χρόνιας αυτής πάθησης.

Το έργο και ο σκοπός του Συλλόγου επιτυγχάνεται, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας, φροντίδας και στήριξης, προς του ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ας στηρίξουμε το έργο τους

Σας καλούμε λοιπόν και εσείς να συμμετάσχετε στις δράσεις μας, κάνοντας «share» τα σχετικά post και το ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου από τη σελίδα μας στο facebook,διαδίδοντας με τον τρόπο αυτό τα μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, ώστε να ενημερωθείτε για τις δράσεις και το έργο μας, στηρίζοντας το είτε εθελοντικά είτε κάνοντας δωρεά. Για τις δωρεές μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Κάνε Δωρεά» ή μέσω Τραπέζης στους λογαριασμούς του Συλλόγου: https://www.kardiapaidiou.gr/δωρεές-ευχαριστίες/.

Ας δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και την αγάπη μας στα καρδιοπαθή παιδιά και τους ενήλικες και ας γίνουμε μια αγκαλιά συμπαράστασης, στηρίζοντας τα όνειρα και τις ελπίδες τους! Όλοι μαζί, μπορούμε να τους προσφέρουμε μια φυσιολογική ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Δεν έχει επικοινωνήσει ποτέ με την Λυδία ο Αναγνωστόπουλος – Αυτή είναι η νέα δικηγόρος του – Ξεκινά η νέα δίκη του

Λέκκας: “Θα ελέγξουμε τη στατικότητα όλων των σχολείων της Ελλάδας – Αν θα αντέξουν σε ένα μεγάλο σεισμό” (video)

«Είμαι χωρισμένη μητέρα και νιώθω ενοχές επειδή θέλω να ξαναφτιάξω τη ζωή μου…»