Συγκινεί η 7χρονη Θάλεια: “Παιδάκι από την Ουκρανία σου δίνω όλα τα λεφτά μου για να πάρεις καραμέλες”

Συγκινεί η 7χρονη Θάλεια: "Παιδάκι από την Ουκρανία σου δίνω όλα τα λεφτά μου για να πάρεις καραμέλες"

Αν όλα τα παιδιά της γης πιάνανε γερά τα χέρια αυτός ο κόσμος θα μπορούσε να γίνει καλύτερος. Λόγω της αθωότητας και της ενσυναίσθησης που τα διακατέχει, αυτό ν’ απέτρεπε πολλά από τα δεινά αυτού του κόσμου. Ο κόσμος των παιδιών υπάρχει κι είναι τόσο όμορφος. Μέσα στο καθάριο τους βλέμμα είναι ζωγραφισμένη η ελπίδα. Ευλογημένοι εκείνοι, που μπορούν κι αγκαλιάζουν το μαγικό σύμπαν της παιδικής ψυχής. Που καταφέρνουν να πετάξουν μαζί τους. Ίσως έτσι καταφέρουν να ξεφύγουν από τη μίζερη κυριαρχία του «Εγώ».

H συγκινητική χειρονομία της 7χρονης Θάλειας

Ενόσω ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, τραγικές φιγούρες είναι τα παιδιά που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, κρύβονται στα καταφύγια, πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και πολλά εξ αυτών έφτασαν με ασφάλεια στη χώρα μας.

Στη σελίδα του δασκάλου Αντώνη Σταυριανού αλιεύσαμε το σημείωμα της 7χρονης Θάλειας, μιας μαθήτριας της Α Δημοτικού, που εκφράζει στα παιδιά από την Ουκρανία τη συμπαράστασή της για τον πόλεμο που καταστρέφει τη χώρα τους. Μάλιστα, η μικρούλα συγκινεί καθώς προσφέρει απλόχερα το χαρτζιλίκι της στα προσφυγόπουλα της Ουκρανίας για να πάρουν καραμέλες.

Τα λόγια της αγγίζουν και τις πιο ευαίσθητες χορδές. Όπως γράφει και ο δάσκαλος “Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα….”.

Υποκλινόμαστε στην Θάλεια και την σκέψη της.  Η ελπίδα για το μέλλον δεν χάνεται, όταν υπάρχουν παιδιά, όπως εκείνη που έχουν μάθει από πολύ νωρίς να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και να συμβάλουν, με τον τρόπο τους, για να σταματήσει μια μεγάλη συμφορά.

Η ανάρτηση του δασκάλου

Διαβάστε επίσης:

Αυτά τα ελληνικά παιδικά βιβλία που διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου της χρονιάς!

Λύση στις πυρκαγιές από Μαθητές Λυκείου που μετατρέπουν τις εύφλεκτες πευκοβελόνες σε… καθαριστικά!

Παιδοψυχολόγος αποκρυπτογραφεί τι μαρτυρά η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Νέες δηλώσεις “βόμβα” του Θανάση Κατερινόπουλου για τα 3 αδερφάκια από την Πάτρα