Συγκινεί η Αγγελική Δαλιάνη: Η φωτογραφία από την πρόωρη γέννηση του γιου της και την παραμονή του σε θερμοκοιτίδα

Ένα στα δέκα μωρά παγκοσμίως γεννιέται πρόωρα, δηλαδή πριν συμπληρωθούν οι 37 εβδομάδες κύησης, ενώ κάθε λεπτό γεννιούνται 29 πρόωρα μωρά. Περίπου 1 εκατομμύριο μωρά που γεννιούνται πρόωρα χάνουν τη ζωή τους, πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν πρoβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας, ενώ μόνο το 30% των πρόωρων καταφέρνει να θηλάσει.

Όλα αυτά τα σημαντικά έρχεται να αναδείξει ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας που τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου θέλοντας να αναδείξει τους μικρούς μαχητές της ζωής. Η ημέρα καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του «Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών» κι είναι αφιερωμένη σε όλα τα μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα κι έχει χρειαστεί να περάσουν τις πρώτες τους εβδομάδες στη θερμοκοιτίδα.

Η Αγγελική Δαλιάνη ήταν μία από τις μητέρες που απέκτησαν πρόωρο μωράκι. Ήταν μία από τις μητέρες που παρακολουθούσε τον μικρό της γιο Νικήτα από τον γάμο της με τον ηθοποιό Μάνο Παπαγιάννη να δυναμώνει κάθε μέρα και περισσότερο στη θερμοκοιτίδα, μέχρι να μπορέσει να τον πάρει κοντά της, στο σπίτι της.

Η throwback φωτογραφία από το μαιευτήριο και το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, η ηθοποιός έστειλε το δικό της μήνυμα, καθώς πριν από μερικά χρόνια ο γιος της, Νικήτας ήρθε πρόωρα στη ζωή.

Θυμήθηκε την αγωνία και τη λαχτάρα της να επιστρέψει στο σπίτι με τον νεογέννητο τότε γιόκα της, στέλνοντας δύναμη σε όσες μητέρες βρίσκονται σήμερα στην ίδια θέση.

Δημοσιεύοντας φωτογραφία αγκαλιά με τον πρίγκιπά της μέσα από το μαιευτήριο, έγραψε: «Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας σήμερα… Η σκέψη μου και η καρδιά μου είναι στα πιο δυνατά μωρά του κόσμου, σε αυτά που βιάστηκαν να γνωρίσουν τους γονείς τους και να τρυπώσουν στην αγκαλιά τους!!!! Είναι όμως και σε αυτούς τους γονείς που με λαχτάρα μετρούν τις ώρες και τα λεπτά για να βρεθούν για πολύ λίγο δίπλα από αυτή τη γυάλινη κουνίτσα!!!».

Η συγκινητική ανάρτηση της Αγγελικής Δαλιάνη

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχω περάσει στην ζωή μου γιατί γυρνάς στο σπίτι χωρίς το μωρό και πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να το έχεις»

Όπως είχε εξομολογηθεί σε τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή Μαμά-δες ερωτηθεία για τη δύσκολη περίοδο που έζησε, όταν γεννήθηκε πρόωρα ο γιος της.

«Τελείως ξαφνικά στον έβδομο μήνα κι εκεί που είχα τελειώσει την δουλειά κι είχα ηρεμήσει, έσπασαν τα νερά, πήγαμε στο μαιευτήριο και μετά από κάποιες ώρες γεννήθηκε ο μικρός.

Γύρω στον ενάμιση μήνα μπήκε στην θερμοκοιτίδα, αλλά το καλό σε αυτή την υπόθεση ήταν ότι ήταν πάρα πολύ μεγάλο μωρό από την κοιλιά και γεννήθηκε τον έβδομο μήνα παραπάνω από τα κανονικά κιλά, 2 κιλά. Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχω περάσει στην ζωή μου γιατί γυρνάς στο σπίτι χωρίς το μωρό και πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να το έχεις.

Προσπαθούσα και να αντλήσω γάλα και το πήγαινα δύο φορές την ημέρα στο μαιευτήριο. Όλο αυτό είχε άγχος, κούραση και λειτούργησε αρνητικά. Όσο δεν είχα πολύ γάλα, αγχωνόμουν»


Διαβάστε επίσης:

Oι οικογένειες ψυχαγωγούνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με ένα κουτί γεμάτο εκπλήξεις!

«Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες» στο Μουσείο Γουλανδρή είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις το Σάββατο 19/11 με το παιδί σου!

Βαρύς ο φόρος αίματος των παιδιών στην άσφαλτο – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα τροχαία