Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 16:59
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Συγκινεί ο πατέρας του Ακύλα: «Είμαι ανάπηρος, δεν μπόρεσα να μιλήσω με τον γιο μου, του έστειλα μήνυμα στα social»

Ο Ακύλας αναδεικνύεται στο απόλυτο φαβορί για τον εθνικό τελικό της Eurovision, καθώς το τραγούδι του με τίτλο Ferto έχει κατακλύσει τα social media από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας του.

Το κομμάτι, που δόθηκε ολόκληρο στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο, σημειώνει εντυπωσιακή απήχηση, «σπάζοντας» τα κοντέρ στο YouTube. Μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, το Ferto έφτασε τις 500.000 προβολές, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του και ενισχύοντας τη θέση του Ακύλα ως βασικού διεκδικητή της εκπροσώπησης της Ελλάδας.

Πέρα από την επιτυχία του τραγουδιού, ο ίδιος ο Ακύλας έχει τραβήξει έντονα το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και για την προσωπική του διαδρομή. Το Ferto δεν είναι απλώς ένα τραγούδι, αλλά ένα σχόλιο πάνω στον υπερκαταναλωτισμό και στη σύγχρονη ανάγκη του ανθρώπου να καλύπτει τα εσωτερικά του κενά με υλικά αγαθά, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο κοινωνικό μήνυμα.

Ο νεαρός καλλιτέχνης, με καταγωγή από τις Σέρρες, έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε. Όπως έχει αποκαλύψει, ο πατέρας του δεν μπορούσε να εργαστεί λόγω αναπηρίας, ενώ η μητέρα του δούλευε ατελείωτες ώρες, ώστε να μη λείψει τίποτα από το παιδί της. Οι στερήσεις, οι θυσίες και οι εμπειρίες αυτές, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, έχουν χαραχτεί βαθιά μέσα του.

Αυτά τα βιώματα αποτυπώνονται και στους στίχους του Ferto, δίνοντας στο τραγούδι μια αυθεντικότητα που φαίνεται να αγγίζει το κοινό. Ίσως αυτός ο συνδυασμός προσωπικής αλήθειας, κοινωνικού προβληματισμού και σύγχρονου ήχου να είναι τελικά το στοιχείο που κάνει τον Ακύλα να ξεχωρίζει και να θεωρείται το μεγάλο φαβορί του φετινού εθνικού τελικού.

Η εκπομπή Breakfast@Star ήρθε σε επικοινωνία με τον πατέρα του τραγουδιστή, τον κύριο Βασίλη Μυτιληναίο, ο οποίος επιβεβαίωσε την οικονομική δυσπραγία της οικογένειάς του και όσα ονειρευόταν ο Ακύλας να εκφράσει από μικρός μέσα από την τέχνη.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και πολύ χαρούμενος. Το ήλπιζα μάλλον, αλλά δεν το περίμενα. Ο γιος μου είναι καινούργιος στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι λίγα χρόνια, είναι μόνος του. Δεν μπορέσαμε να τον βοηθήσουμε οικονομικά σε τίποτα», δηλώνει ο κύριος Μυτιληναίος.

«Σίγουρα περάσαμε κάποιες δυσκολίες. Εγώ αρρώστησα νέος. Στην ουσία, δεν μπορούσα να στηρίξω την οικογένειά μου. Είχα και έχω μια αναπηρία. Και σίγουρα το παιδί ήθελε να εκφράσει κι αυτό, γιατί ήθελε περισσότερα απ’ τη ζωή του, περισσότερα απ’ τον πατέρα του, περισσότερα απ’ την οικογένειά του. Σίγουρα εκφράζει κι αυτό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, δεν είναι προσωπική του εμπειρία. Τα παιδιά, οι φίλοι του, η κοινωνία όλη, ζητάμε συνεχώς. Το κάνω κι εγώ, όλοι ζητάμε», συμπληρώνει ο πατέρας του Ακύλα.

«Ο Ακύλας είναι συγκινημένος. Για να σου πω την αλήθεια, τον παρακολουθώ απ’ τα social, δεν μπόρεσα να τον βρω στο τηλέφωνο. Μου ‘στειλε κάτι καρδούλες, από χθες δεν τον βρίσκω. “Πετάει” κι αυτός τώρα», ανέφερε στη συνέχεια ο κύριος Μυτιληναίος.

«Μετακινούμαι πλέον πολύ δύσκολα, αλλά νομίζω ότι θα βρω τη δύναμη, θα τα βρω όλα, για να πάω μαζί του. […] Ο Ακύλας από μικρός δεν μπορώ να πω ότι είχε στόχο τη Eurovision, αλλά είχε στόχο την καλλιτεχνία. Ήθελε να εκφράζεται. Ήθελε να γίνει ηθοποιός. Προσπάθησε πολλές φορές να περάσει στο Εθνικό Θέατρο. Ήθελε κάπου να εμφανίζεται, να είναι διασκεδαστής.

Ο στίχος «δες με, μαμά» μας αγγίζει όλους. Και πολύ σωστά το έπραξε. Αγγίζει όλο τον κόσμο. Ο πρώτος γονιός μας, δηλαδή η μάνα μας, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Για όλους μας ισχύει αυτό», καταλήγει στις πρώτες του δηλώσεις ο πατέρας του Ακύλα.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο: Σκέψεις για κλειστά σχολεία αύριο στην Αττική – Σε λίγο η οριστική απόφαση

Φόρος και στο χαρτζιλίκι μέσω IRIS: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Ροή Ειδήσεων