Συγκλονίζει ο Ανδρέας Δημητρίου, ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι (video)

Λόγια που δεν μπορεί παρά να φέρουν ξανά δάκρυα στα μάτια. Μια συνέντευξη που μας γυρνά πάλι στις -όχι μακρινές- μέρες του περασμένου Ιουλίου και στη μεγάλη τραγωδία που έζησε η Ελλάδα, πολύ περισσότερο δε οι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους. Ο Ανδρέας Δημητρίου είναι ένα από τα πρόσωπα-σύμβολα του ολέθρου στο Μάτι. Πυροσβέστης στο επάγγελμα, κλήθηκε (και το έπραξε) να βοηθήσει κόσμο να σωθεί. Την ίδια ώρα, το έξι μηνών βρέφος του και η γυναίκα του έδιναν και έχαναν τη δική τους μάχη.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, δύο μήνες μετά την ανείπωτη καταστροφή με τους 99 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους το παιδί του και η σύζυγός του, βρήκε τη δύναμη να μιλήσει on camera, στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στον Alpha, για τα όσα τραγικά συνέβησαν εκείνη την μαύρη Δευτέρα και σημάδεψαν για πάντα τη ζωή του.

«Ήμουν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα ώσπου ήρθε μήνυμα από την υπηρεσία μου, όπου έπρεπε να πάω να συντονίσω τη φωτιά. Η Μαργαρίτα ετοίμαζε τα ρούχα μου για να μπορέσω να φύγω πιο γρήγορα για τη δουλειά κι αφού με βοήθησε, την αποχαιρέτησα κι έφυγα. Ήταν 17.30 περίπου το απόγευμα όταν ενημερώθηκα από κάποιον συνάδελφο ότι η φωτιά πλησιάζει τον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι μου…».

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε το video στο Infowoman.gr