Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν – Η ολονύχτια κατάθεση του πατέρα – Πού στρέφονται οι έρευνες

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν που χάθηκε μυστηριωδώς από το Παγκράτι στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο πατέρας κλήθηκε στην Αστυνομία για νέα κατάθεση

Η Αστυνομία κάλεσε εκ νέου τον πατέρα της μικρής για κατάθεση, μετά από δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως το Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη και σημειωτέον η κατάθεση ήταν ολονύχτια. Ειδικότερα, ο πατέρας δήλωσε ότι τον είχαν προσεγγίσει από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση  την πρώτη φορά όσο ήταν στην Λέσβο και μία ακόμα όταν είχε πια εγκατασταθεί στο Παγκράτι, προτείνοντας στον ίδιο να δώσει το ανήλικο κορίτσι για υιοθεσία.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζίνα” οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξαφάνιση της Βαλεντίν ζήτησαν εξηγήσεις από τον πατέρα της για την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και μετά ξανά από τρεις μέρες.

Αυτό που επιδιώκουν οι αστυνομικοί είναι μέσα από συμπληρωματικές καταθέσεις να «σπάσουν» το κέλυφος σιωπής του πατέρα καθώς θεωρούν ότι κρύβει πράγματα και δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια.

Ο πατέρας επιλέγει τη σιωπή σε κρίσιμα ερωτήματα

Προς το παρόν ο πατέρας της Βαλεντίν ακολουθεί μια τακτική που κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα του και δεν έχει δώσει ουσιαστική απάντηση σε τίποτα από όσα τον ρώτησαν οι αστυνομικοί.

Δεν απάντησε ούτε γιατί βρέθηκε στο αεροδρόμιο μία μέρα μετά την εξαφάνιση της κόρης του, ούτε γιατί είχε πάει στη Γαλλία, λίγους μήνες πριν από την εξαφάνιση της μικρής και φυσικά δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την ταυτότητα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούσε στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας.

Η συνδρομή των γαλλικών αρχών

Οι ελληνικές αρχές έχουν κινήσει διαδικασία ώστε να συνδράμουν στις έρευνες και οι γαλλικές αρχές. Αυτό που έχουν ζητήσει είναι να βρεθεί σε ποιους ανήκουν οι γαλλικοί αριθμοί με τους οποίους επικοινωνούσε ο πατέρας της Βαλεντίν στο αεροδρόμιο και να βρεθούν τα άτομα αυτά για να εξεταστούν. Ελπίζουν έτσι, ότι πιθανόν να γνωρίζουν κάτι για την τύχη του παιδιού ή ακόμα και να γνωρίζουν πού είναι.  Τέλος ενδέχεται να εξεταστεί ως μάρτυρας και η πρώην σύντροφος του πατέρα, η οποία βρίσκεται στη Γαλλία και φέρεται να είναι ένα από τα άτομα, που σύμφωνα με τον ίδιο, του είχαν προτείνει να δώσει τη Βαλεντίν για υιοθεσία.

Οι συνθήκες εξαφάνισης του παιδιού

Το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου η 7χρονη Βαλεντίν εξαφανίστηκε από το Παγκράτι, σύμφωνα με τον πατέρα. Κατά τον ίδιο, ήταν 4 το απόγευμα και επέστρεφαν από το Σύνταγμα, όπου είχαν πάει για να δουν από κοντά τους στολισμούς και τα εορταστικά δρώμενα. Όπως λέει ο πατέρας της στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, φτάνοντας έξω από την πολυκατοικία που έμεναν στο Παγκράτι, ζήτησε από το 7χρονο κοριτσάκι να πεταχτεί στο συνοικιακό σούπερ μάρκετ και να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό, ενώ αυτός ανέβηκε στο σπίτι τους.   Το κορίτσι δεν επέστρεψε ποτέ και εκείνος κατέβηκε λίγη ώρα αργότερα, αναζητώντας την. Ρώτησε στο σούπερ μάρκετ όπου δεν την είχαν δει. Κατά δήλωσή του, την έψαξε για περίπου 50 λεπτά στους γύρω δρόμους αλλά αποφάσισε να επιστρέψει σπίτι ελπίζοντας πως το παιδί θα γυρίσει.

Όπως λέει, αποκοιμήθηκε καταβεβλημένος από την γρίπη και τον πονοκέφαλο, και ξύπνησε την επόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει με καθυστέρηση τις αρχές για την εξαφάνιση του παιδιού του.

«Ανέβηκα στο σπίτι, την περίμενα και όταν είδα ότι δεν επιστρέφει, ανησύχησα, κατέβηκα στο σούπερ μάρκετ. Ρώτησα και μου είπαν πως δεν την είδαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε μόνη στο μίνι μάρκετ, πολλές φορές πήγαινε και αγόραζε διάφορα πράγματα. Ρώτησα τον γείτονά μου και άλλο κόσμο. Περπάτησα στο πάρκο μήπως την βρω, αλλά τίποτα. Επειδή είχα πολύ δυνατούς πονοκεφάλους, είχα και γρίπη, περπάτησα περίπου 40-50 λεπτά και στη συνέχεια πήγα στο σπίτι μου και είπα ότι μπορεί να γυρίσει. Πάντα επέστρεφε και έτσι μετά κοιμήθηκα μέχρι την άλλη ημέρα».

Πότε ενημερώσατε την αστυνομία;

«Την επόμενη ημέρα»

Είχε περάσει ένα βράδυ ολόκληρο και ένα 7χρονο κορίτσι δεν είχε επιστρέψει. Γιατί αφήσατε ένα 24ωρο;

«Δεν αισθανόμουν πολύ καλά και δεύτερον δεν γνωρίζω τα κατατόπια εδώ πέρα και δεν ήξερα που να πάω. Δεν πίστευα ότι δεν θα γυρίσει. Πίστευα ότι την ίδια ημέρα θα γυρίσει. Ήταν ένα κοριτσάκι κοινωνικό, μιλούσε σε πολύ κόσμο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να συνάντησε κάποιον συμμαθητή της από το σχολείο της. Την επόμενη ημέρα, όταν είδα ότι το παιδί μου έλειπε άρχισα πραγματικά να ανησυχώ».