Σύζυγοι σαν αυτόν αποδεικνύουν γιατί πολλές γυναίκες διατηρούν χωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς

Σηκώστε χέρι σας εάν είστε γυναίκα και κάποια στιγμή στην πρώιμη ενήλικη ζωή σας, κάποια ηλικιωμένη γυναίκα στην οικογένειά σας σας είπε να έχετε πάντα δικά σας χρήματα, για τα οποία ο σύζυγός σας δεν γνωρίζει.

Όχι επειδή το να είσαι “ύπουλη” και να “κρατάς μυστικά” στον γάμο είναι το σωστό, αλλά επειδή τόσο οι μαμάδες όσο και οι γιαγιάδες μας έχουν δει τι συμβαίνει όταν οι γυναίκες που έχουν λιγότερη ελευθερία στα οικονομικά τους βγαίνουν εντελώς “εκτός παιχνιδιού” αν οι γάμοι τους διαλυθούν.

Πάρτε ως παράδειγμα αυτόν τον σύζυγο που, σύμφωνα με το Reddit, όταν ανακάλυψε τον κρυφό τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας του απέδειξε ακούσια γιατί μερικές γυναίκες χρειάζεται να λειτουργούν κατ’αυτόν τον τρόπο…

«Ανακάλυψα ότι η εδώ και 4 χρόνια σύζυγός μου έχει έναν κρυφό λογαριασμό ταμιευτηρίου», γράφει ο εν λόγω κύριος. «Ελέγχοντας κάποια οικονομικά έγγραφα για το σπίτι μας, επειδή κάτι πήγε στραβά, το κατάλαβα» προσθέτει.

«Άνοιξε τον λογαριασμό πριν από 4 χρόνια και καταθέτει εκεί το 10% του εισοδήματός της κάθε χρόνο. Λέει ότι είναι κάτι απολύτως υγιές που πρέπει να κάνουν ειδικά οι γυναίκες. Λέει, επίσης, ότι θέλει έτσι να εξασφαλιστεί, εάν κάτι μου συμβεί ή αν αρχίσω να την κακοποιώ.

Εγώ το βρίσκω εξαιρετικά παράλογο και είναι πολύ άσχημο που λέει ψέματα όλον αυτόν τον καιρό. Κρύβει 25.000 δολάρια από μένα! Εγώ είχα βάλει τα χρήματά μου στον κοινό λογαριασμό μας, καθώς και οι δύο συμφωνήσαμε να συγχωνεύσουμε τα οικονομικά μας. Τώρα μου λέει ότι μπορώ και εγώ να βάζω το 10% του εισοδήματός μου κάθε χρόνο σε δικό μου λογαριασμό.

Στη συνέχεια, απείλησα να πάρω το 40% του εισοδήματός μου (4 χρόνια x 10%) και να τον βάλω σε ξεχωριστό λογαριασμό, μόνο για εμένα. Τώρα μου λέει, ότι αυτό είναι οικονομική κατάχρηση και με αποκάλεσε μαλ… αν το κάνω. Ειλικρινά δεν ξέρω τι σκέφτεται.

Πλέον η γυναίκα μου μένει σε σπίτι φίλων. Οι περισσότεροι φίλοι μου πιστεύουν ότι έχω δίκιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Είναι φίλοι μου, είναι πιο πιθανό να συμφωνήσουν μαζί μου. Θα ήθελα και μια άλλη άποψη.

Έχω δίκιο ή όχι;

ΥΓ: Ναι, πιθανότατα πάμε για διαζύγιο. Και η ίδια πιστεύει, ότι η σχέση μας δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι.»

Έχει δίκιο να αναστατώνεται ο εν λόγω κύριος; Σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να του πει πώς να αισθάνεται. Αλλά αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει είναι, ότι αυτό δεν αποτελεί προσωπική προσβολή για αυτόν. Έχει μια σύζυγο που ξέρει ότι σε έναν πατριαρχικό κόσμο, οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν.

Κανείς δεν ξεκινά έναν γάμο περιμένοντας να διαλυθεί. Αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις μια γυναίκα που διασφαλίζει τον εαυτό της, για την περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά. Η γιαγιά μου αγαπούσε πολύ τον παππού μου μέχρι να πεθάνει. Αλλά ήξερε, επίσης, ότι συχνά ξενοκοίταζε και ότι υπήρχε λόγος να μην στηρίζεται αποκλειστικά σε εκείνον για τα χρήματα, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά μεταξύ τους.

Εξάλλου, σπάνια οι άντρες χρειάζονται προστασία όταν οι γάμοι δεν λειτουργούν – οικονομική, νομική ή σωματική.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Πηγή: scarymommy.com