Τα 10+1 πιο σκιερά μέρη της Αθήνας για τις πιο όμορφες και δροσερές βόλτες με τα παιδιά!

Η ζέστη στις μεγαλουπόλεις και δη στην Αθήνα είναι αφόρητη. Το τσιμέντο κυριολεκτικά βράζει στους δρόμους και τα κτίρια και καθιστά επικίνδυνη αποστολή κάθε εξόρμηση, βόλτα για καφέ ή και ψώνια. Ωστόσο, έχει και η Αθήνα τα μυστικά της σημεία που αναβλύζουν δροσιά ακόμη και εν μέσω καύσωνα. Ταράτσες, πάρκα, θερινά σινεμά, πλατείες και πολλά άλλα μέρη που μπορεί κάποιος να δροσιστεί.

Εμείς ψάξαμε και σας προτείνουμε ωραία και δροσερά μέρη που επιβαλλεται να εντάξετε στις βόλτες σας!

Εθνικός Κήπος

Δε γίνεται να μην αναφερθούμε στον Εθνικό Κήπο και στη must βόλτα στα 155 στρέμματά του. Θεόρατοι κορμοί δέντρων, καταπράσινα ξέφωτα, παγκάκια και άπειρο γκαζόν. Υπάρχει πάντα και το γαλήνιο και ατμοσφαιρικό café του Κήπου που σερβίρει καφέ και αναψυκτικά υπό τη σκιά των δέντρων.

Ζάππειο- Αίγλη

Μία βόλτα γύρω από το Ζάππειο πάντα αξίζει. Εκεί υπάρχει και ο πανέμορφος δρόμος σε μοβ αποχρώσεις που είναι χάρμα οφθαλμών. Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια ο δροσερός θερινός της Αίγλης είναι ιδανική επιλογή.

Πλατεία Μαδρίτης πίσω από το Χίλτον

Η περιοχή εκεί στην πίσω μεριά του Χίλτον δε θυμίζει και πολύ Αθήνα. Δροσιά, μεγάλα δέντρα, ένα σιντριβάνι και το… σουρεαλιστικό άγαλμα του «αγνώστου δασκάλου» για να σας κάνει παρέα, ενώ χαλαρώνετε σε κάποιο από τα παρακείμενα καφέ!

Πλατεία Δεξαμενής

Η πλατεία αυτή αποτελεί κλασική αθηναϊκή αξία. Καθίστε στο ιστορικό καφενεδάκι που σερβίρει καφέ, ούζο και διάφορα μεζεδάκια, ενώ το βράδυ επιλέξτε να δείτε μία ταινία στο δροσερό θερινό σινεμά της. Η καλύτερη ώρα για να την επισκεφθείτε και να δροσιστείτε είναι όταν αρχίζει να σουρουπώνει.

Πλατεία Κτενά

Στους περισσότερους είναι άγνωστη, αν και βρίσκεται σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από την Ερμού. Μια πλατεία με αρκετή πρασινάδα και ήρεμα καφέ τα οποία κρύβονται κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων και την πρασινάδα των θάμνων.

Διαβάστε τα υπόλοιπα σκιερά μέρη στο www.infowoman.gr