Τα 5+1 πιο μαγικά χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας που θα περάσετε αξέχαστα!

Τα 5+1 πιο μαγικά χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας που θα περάσετε αξέχαστα!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αναζητήσουν μία απόδραση τις φετινές γιορτές. 

Μπορεί η πανδημία, η νέα μετάλλαξη Όμικρον και τα διαδοχικά περιοριστικά μέτρα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να βάζουν «φρένο» στις μετακινήσεις, ωστόσο υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που φέτος θα ανάψουν τα φώτα των εορτών και θα επιχειρήσουν, προσεκτικά και με ασφάλεια, να αναβιώσουν και πάλι το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα πάρκα που περιμένουν μικρά, αλλά και… μεγάλα παιδιά για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων:

Christmas Factory (Αθήνα)

Το The Christmas Factory, το μεγαλύτερο, ασφαλέστερο και πιο φωτεινό χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, επιστρέφει για όγδοη χρονιά φέτος, στην Αθήνα για να σπείρει τη μαγεία και να αναβιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων άνοιξε τις πύλες του στις 27 Νοεμβρίου με μια μεγάλη γιορτή στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

Μετά από δύο χρόνια, ο ήρωας που τα παιδιά ονειρεύονται κάθε βράδυ να τους επισκέπτεται φορτωμένος δώρα, ο Άγιος Βασίλης, φόρτωσε το έλκηθρό του και μαζί με την κυρά Βασίλαινα και τα ξωτικά προσγειώθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων που φέτος μας υποδέχεται με όλα τα μέτρα προστασίας.

Αστερόκοσμος (Θεσσαλονίκη)

Έτοιμος να λάμψει και πάλι είναι φέτος ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και φυσικά πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο περιλαμβάνει ένα μοναδικό Fun Park, με 15 παιχνίδια, παγοδρόμιο και για άλλη μια χρονιά, τον παλμό των εορτών, στη Θεσσαλονίκη!

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο θα ανοίξει στις 11 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρώσει τη λειτουργία του στις 10 Ιανουαρίου. Το 2019 είχε περισσότερους από 200.000 επισκέπτες ενώ φέτος οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για περίπου τους μισούς.

Ονειρούπολη (Δράμα)

Μετά την περσινή παύση η Ονειρούπολη της Δράμας επανέρχεται φέτος, με την υπογραφή της Disney.

Σε έκταση περίπου 80 στρεμμάτων, το ονειρεμένο σκηνικό θα ξεδιπλωθεί αναμένοντας μικρούς και μεγάλους για να δουν από κοντά το παλάτι της πριγκίπισσας Έλσας, το δάσος των ευχών, τον κεραυνό Μακουϊν, την Μουλάν, την Ραπουνζέλ και πολλούς ακόμη αγαπημένους χαρακτήρες.

Η Ονειρούπολη, που φέτος ανοίγει τις πύλες της στις 5 Δεκεμβρίου για περίπου ένα μήνα, αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης για τους επισκέπτες που κάθε χρόνο πλήθαιναν, με έτος αφετηρίας και δημιουργίας του πάρκου το 2004.

Μύλος των  Ξωτικών (Τρίκαλα)

Ένας από τους κατ’εξοχήν πόλους έλξης για χιλιάδες επισκέπτες τις ημέρες των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα είναι ο Μύλος των Ξωτικών.

Φέτος από τις τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους, η καρδιά των Χριστουγέννων θα χτυπά και πάλι στα Τρίκαλα με θεματικό αντικείμενο: «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» και μηνύματα για το περιβάλλον.

Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους «εισβολείς».  Φιλοξενήθηκαν στο παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων.

Οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Θα συναντήσετε τους καλόκαρδους Ιππότες στα εντυπωσιακά τους Φρούρια και θα ταξιδέψετε, μέσα από τις ιστορίες τους, σε μια εποχή που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Το Πάρκο του Πινόκιο (Βόλος)

Η αγαπημένη ξύλινη κούκλα, στην οποία έδωσε ζωή ο γερο-Τζεπέτο και που σε κάθε ψέμα που έλεγε μεγάλωνε η μύτη του, γίνεται φέτος ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο χριστουγεννιάτικο πάρκο του Βόλου.

Είναι η πρώτη φορά που μία χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα εντάσσει σε βασικό concept έναν ήρωα που αποτελεί παγκόσμιο brand και μάλιστα σε επίσημη συνεργασία με το ίδρυμα του συγγραφέα «Fondazione Nazionale Carlo Collodi» που θα δώσει και την ευρωπαϊκή διάσταση στη γιορτή.

Αυτά τα Χριστούγεννα μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Βόλου απολαύσουν τη βόλτα τους σαν μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, βγαλμένη από τις σελίδες του βιβλίου του Πινόκιο και τις σκανδαλιές των ξωτικών και των βοηθών του Άη Βασίλη.

Ο Πινόκιο, ο Τζεπέτο, ο γρύλος και οι γαλάζια νεράιδα, γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, και συνυπάρχουν με τον Άγιο Βασίλη και τους σκανδαλιάρηδες βοηθούς του, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.

Η Λιμνοπολιτεία της Καστοριάς

Η Καστοριά ήταν ανέκαθεν χειμερινός προορισμός, αλλά όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, Σιδέρης Σμαρόπουλος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τα θεματικά πάρκα βοηθούν και τονώνουν πάρα πολύ τον προορισμό, ενώ προσδίδουν υπεραξία στο τουριστικό προϊόν.

«Για εμάς η τουριστική κίνηση μειώνεται μετά τις 8 Ιανουαρίου, με το πέρας των εκδηλώσεων για τα ραγκουτσάρια και μέχρι την 25η Μαρτίου. Φέτος, από το άνοιγμα του τουρισμού, ουσιαστικά από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα, η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή καθώς τα νούμερα πλησιάζουν αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2019», τονίζει ο κ.Σμαρόπουλος.

Στις 8 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα η μαγική Λιμνοπολιτεία έρχεται να προστεθεί στους λόγους για τους οποίους θα θελήσει κάποιος να επισκεφθεί την Καστοριά με συναυλίες, παγοδρόμια και άλλα πολλά ενδιαφέροντα χριστουγεννιάτικα happenings,

Η Λιμνοπολιτεία θα λειτουργήσει με βάση όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

The Christmas Factory: Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλη μας καλεί να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών

Το Πάρκο του Πινόκιο σας περιμένει για τις πιο τέλειες χριστουγεννιάτικες βόλτες (εικόνες)

“Το κοριτσάκι με τα σπίρτα”: Η κλασική χριστουγεννιάτικη παράσταση στη σκηνή του Studio – New Star Art Cinema (από 5/12)