Τα 8 βήματα για να επιλέξεις το ιδανικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών για το παιδί σου

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει και ήδη αρκετοί γονείς βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης του κέντρου ξένων γλωσσών που θα γράψουν το παιδί τους για να μάθει Αγγλικά.

Τα ερωτήματα που αφορούν στην επιλογή του καταλληλότερου είναι πολλά και έχουν να κάνουν με την ποιότητα της εκπαίδευσης, τον τρόπο που αυτή διενεργείται, τον χρόνο που διαρκεί ανά επίπεδο, το κόστος, αλλά σαφώς και την πιστοποίηση που παρέχει.

Η επιλογή του κατάλληλου κέντρου ξένων γλωσσών είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο

Γνωρίζουμε πολύ καλά όχι μόνο πόσο χρονοβόρα διαδικασία είναι να επιλέξετε το κατάλληλο κέντρο ξένων γλωσσών για το παιδί σας, αλλά και πόσο εξαντλητικό μπορεί να είναι κάποιες φορές, αφού η πληροφόρηση που λαμβάνετε είναι τεράστια και συχνά μπορεί μέχρι και να σας μπερδέψει αντί να σας διευκολύνει.

Για το λόγο αυτό, εμείς εδώ στo Infokids.gr θέλοντας να σας βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας, σας προτείνουμε 8 συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου κάθε φορά που “τσεκάρετε” ένα κέντρο ξένων γλωσσών για το παιδί σας.

Αφού διαβάσετε τις συμβουλές μας, μπορείτε να αξιολογήσετε τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει το ιδανικό κέντρο ξένων γλωσσών για εσάς!

Ξεκινάμε… νωρίς, ξεκινάμε… σωστά!

Η νηπιακή και προσχολική ηλικία είναι μια καλή περίοδος για να αρχίσουν τα παιδιά να έρχονται σε μια πρώτη επαφή με μια ξένη γλώσσα και να τη μαθαίνουν σαν “παιχνίδι”, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους με ξένες λέξεις. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει η γνώση να «μεταφέρεται» στο παιδί αυτής της ηλικίας ως μάθημα και μάλιστα υποχρεωτικό. Αν για το παιδί είναι ένα ακόμα παιχνίδι, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αγαπήσει την ξένη γλώσσα και να τη μάθει με μεγαλύτερη ευκολία αργότερα, οπότε και θα περάσει στη διαδικασία προγράμματος.

Επιλέξτε λοιπόν ένα Κέντρο που προσφέρει pre Junior τάξη όπου τα παιδιά κατακτούν την Αγγλική μέσα από προγράμματα που συνδυάζουν μάθηση και διασκέδαση. Τα παιδιά παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και κυρίως μαθαίνουν να μιλούν όπως ακριβώς έμαθαν ελληνικά: ακούν-μιμούνται-κατανοούν-επικοινωνούν.

Step by step: Τα 8 βήματα για να επιλέξετε ένα αξιόπιστο κέντρο ξένων γλωσσών

  • Η επίσκεψη στο χώρο του Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Περιηγηθείτε στις αίθουσες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα για να διαπιστώσετε πόσο φωτεινές και ευχάριστες είναι. Οι μαθητές εντός τους θα πρέπει να νιώθουν άνετα καθώς το περιβάλλον επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή τους στο μάθημα και τις εξετάσεις τους.
  • Εστιάστε στην ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρέχει το Κέντρο. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα λάβει τις σωστές γνώσεις αγγλικών μαζί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και παράλληλα θα γνωρίσει σφαιρικά την γλώσσα και τον πολιτισμό της.
  • Eξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, με πολυετή πείρα, που προσφέρει αποτελεσματικά προγράμματα διδασκαλίας, εφαρμόζει αρχές σύγχρονης μεθοδολογίας και δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη για τους μαθητές του. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τη μεθοδολογία που ακολουθεί ο δάσκαλος αγγλικών αφού στην ουσία αποτελεί πρότυπο αναφοράς για τους μαθητές. Προτιμήστε, λοιπόν, κέντρα που εφαρμόζουν αρχές σύγχρονης μεθοδολογίας και φροντίζουν τα βιβλία τους να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις ικανότητες των παιδιών, καθώς και στις απαιτήσεις των πτυχίων που θα κληθούν να λάβουν. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε κάτι πολύ σπουδαίο, που μόνο “κλισέ” δεν είναι: Πολλοί “καθηγητές” κυρίως κατά την πρακτική των ιδιαίτερων μαθημάτων, αλλά και σε μικρά κέντρα ξένων γλωσσών, δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα, την πείρα και την τεχνογνωσία που απαιτείται και τα οποία θα βρείτε στα μεγάλα κέντρα, όπου υπάρχουν οι πιστοποιήσεις και τα εχέγγυα της επιτυχίας. Σε αυτά γίνεται προσεκτική επιλογή και συνεχής επιμόρφωση με εξειδικευμένα σεμινάρια, ενώ ακολουθεί πάντα αξιολόγηση του προσωπικού.
  • Ελέγξτε για την ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων με ομοιογενή σύνθεση μαθητών. Βασική παράμετρος είναι ο κάθε μαθητής να αντιμετωπίζεται ως προσωπικότητα ξεχωριστή με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της μέσα στην τάξη.
  • Βεβαιωθείτε ότι το κέντρο που θα επιλέξετε χρησιμοποιεί σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και εποπτικά υλικά που ευνοούν τη διαδικασία της μάθησης της ξένης γλώσσας, διεγείροντας το ενδιαφέρον του μαθητή. Πρέπει το παιδί σας να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου θα δέχεται συνεχώς ερεθίσματα, τόσο οπτικά όσο και ακουστικά, κάτι που δύσκολα μπορεί να συμβεί στην κατ’ οίκον εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.
  • Προτιμήστε την ομαδική διδασκαλία. Η γλώσσα είναι επικοινωνία γι’ αυτό και το μάθημα της ξένης γλώσσας διδάσκεται καλύτερα σε ομάδα. Τα παιδιά μαθαίνουν έτσι όχι μόνο να επικοινωνούν, αλλά να μοιράζονται και να κοινωνικοποιούνται.
  • Το ζήτημα των διδάκτρων. Μην εστιάσετε μόνο στο ποσό αλλά δώστε έμφαση πόσες εβδομάδες και πόσες ώρες διδασκαλίας περιλαμβάνει, τυχόν επιπλέον παροχές (εξάσκηση με υπολογιστές, υποστηρικτική διδασκαλία) και φυσικά σε πόσες δόσεις μπορεί να μοιραστεί το ποσό των διδάκτρων.
  • Αναζητήστε συστάσεις από γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο κέντρο ξένων γλωσσών για το οποίο ενδιαφέρεστε. Μην βασίζεστε σε φήμες ή σε αυτά που διαβάζετε στα διαφημιστικά φυλλάδια γιατί μπορεί να είναι και παραπλανητικά.

Κέντρα Ξένων Γλωσσών The Scholars GROUP: Κάντε τη σωστή κίνηση… στις ξένες γλώσσες!

Εμείς, δεν σας το κρύβουμε πως έχουμε ακούσει και ξανακούσει για τα εξειδικευμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “The Scholars GROUP”. Όχι μόνο τις καλύτερες συστάσεις, αλλά και πιστοποιήσεις, αφού γνωρίσαμε από κοντά μαθητές που έχουν πετύχει τους στόχους τους μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία που εφορμόζεται στα συγκεκριμένα Κέντρα ξένων Γλωσσών.

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να αγαπήσουν την Αγγλική Γλώσσα με τα προνόμια που μόνο τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “The Scholars GROUP” μπορούν να προσφέρουν.

Η άρτια εκπαιδευτική κατάρτιση και η πολυετής πείρα τους εγγυώνται ότι θα προσφέρετε στα παιδιά σας ό,τι καλύτερο στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Εδώ οι καθηγητές έχουν επιλεγεί προσεκτικά μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, ενώ η συνεχής επιμόρφωση με εξειδικευμένα σεμινάρια είναι από τα βασικά “ατού” του κέντρου. Η χαρά και η ικανοποίηση που είδαμε στα πρόσωπα των γονιών, αισθανόμενοι ότι έχουν προσφέρει το καλύτερο που θα μπορούσαν στο παιδί τους σε ό,τι αφορά την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για όλους τους υπόλοιπους.

Κι αυτό που, τέλος, μας εντυπωσίασε είναι πως στα The Scholars GROUP στόχος δεν είναι απλά η απόκτηση ενός πτυχίου αλλά η ουσιαστική γνώση της γλώσσας σε ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον όπου ο μαθητής νιώθει σαν «δεύτερο σπίτι του». Κι ακόμη, η κατάκτηση της κουλτούρας και του πολιτισμού του λαού που μιλά αυτή την γλώσσα, κάτι το οποίο μόνο όφελος έχει να του προσφέρει μελλοντικά στη ζωή του.

6 λόγοι που τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “The Scholars GROUP” ξεχωρίζουν

 • Οι μαθητές κάθε ομαδικού τμήματος έχουν το ίδιο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο, προκειμένου αφενός για να αισθάνονται άνετα και αφετέρου να μπορούν να συνεννοηθούν.  Με τον τρόπο αυτό μπορούν να καλλιεργήσουν με τη βοήθεια του καθηγητή και των συμμαθητών τους όλες τις γλωσσικές δεξιότητες με τρόπο φυσικό και ολοκληρωμένο (listening, speaking, reading, writing).
 • Οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων The Scholars Group έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να εφαρμόζουν στις τάξεις εκπαιδευτικά προγράμματα που επιτυγχάνουν την φυσική και ολοκληρωμένη εκμάθηση της ξένης γλώσσας, βασισμένα στην ολιστική προσέγγιση της διδασκαλίας.
 • Στα The Scholars group η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία της εκπαίδευσης. Τα προγράμματα σπουδών προσεγγίζουν όλους τους τύπους νοημοσύνης του μαθητή ενσωματώνοντας την αιχμή της εκπαιδευτικής τεχνολογίας στην μαθησιακή διαδικασία κάτι το οποίο «ζωντανεύει το μάθημα» μιλώντας τη γλώσσα των  μαθητών.
 • Οι εργασίες για το σπίτι (homework) είναι περιορισμένες καθώς στόχος είναι ο κύριος όγκος δουλειάς να γίνεται στην τάξη και στο σπίτι ο μαθητής να κάνει ασκήσεις εμπέδωσης χωρίς να απαιτείται η βοήθεια των γονέων.
 • Τα επίπεδα σπουδών είναι πλήρως εναρμονισμένα με το Κοινό Πανευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες, οπότε ξεκινώντας στην Δευτέρα δημοτικού στο τέλος πρώτης Λυκείου ο μαθητής είναι κάτοχος Proficiency (C2).
 • Το κόστος των διδάκτρων είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις οικονομικές συνθήκες του σήμερα. Το τρίπτυχο ετήσια δίδακτρα-ώρες διδασκαλίας-ποιότητα σπουδών εξυπηρετείται στον απόλυτο βαθμό σε τιμή προσιτή διότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το «φθηνό» κοστίζει περισσότερο και σε χρόνο και σε χρήμα!

 

 

Βρείτε το κέντρο ξένων γλωσσών The Scholars Group της περιοχής σας στο 2103306847 ή επισκεφθείτε το site  www.the-scholars.gr