Τα νεότερα για το 18 μηνών μωρό που νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό – Πώς “έσβησε” το δίδυμο αδερφάκι του

Έκκληση για 8 μηνών μωρό που έχει ατρησία πρωκτού και πρέπει να χειρουργηθεί - Παιδί πολύτεκνης οικογένειας

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το δίδυμο αδερφάκι του 1,5 ετών παιδιού το οποίο πέθανε από σηψαιμία στο Βόλο χθες Πέμπτη.

Σε καλύτερη κατάσταση το δίδυμο αδερφάκι του 1,5 ετών παιδιού που πέθανε από σηψαιμία

Πηγές της εφημερίδας «Θεσσαλία», όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το «OPEN», αναφέρουν ότι το 18 μηνών παιδάκι που ξεψύχησε στην ανάνηψη, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε, η οποία νωρίτερα του είχε κάνει και ΚΑΡΠΑ. Οι γιατροί του νοσοκομείου στον Βόλο αποφάσισαν αμέσως να διασωληνωθεί. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά το παιδάκι δεν ανακτούσε σφυγμό και τελικά εξέπνευσε.

Πώς “‘εσβησε” από σηψαιμία το παιδί

«Το παιδί είχε πέντε ημέρες πυρετό όπως ενημερωθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και ό,τι συνέβη είναι αξεπέραστο. Δεν είχε σφυγμό και η κλινική του εικόνα μάς έδειξε βαριά σηψαιμία» δήλωσαν στα gegonota γιατροί.

«Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», τόνισαν ακόμη. Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. Όπως έγινε γνωστό, το παιδί είχε υψηλό πυρετό όπως και το δίδυμο αδελφάκι του, αλλά κανένα από τα δύο δεν είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Σε τραγική κατάσταση η μαμά των διδύμων

Τραγική φιγούρα η μητέρα, δεν μπορούσε να πιστέψει την απώλεια του ενός εκ των δυο παιδιών της και κλήθηκε ψυχολόγος για υποστήριξη. Ο πατέρας έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Τι είπαν οι γονείς του βρέφους που πέθανε από σηψαιμία για το λόγο που δεν πήγαν νωρίτερα σε νοσοκομείο

Τα δίδυμα αδερφάκια «ψήνονταν» στον πυρετό και το ένα έχασε τη μάχη. Οι γονείς μίλησαν στους γιατρούς για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Το 18 μηνών παιδάκι που ξεψύχησε στην ανάνηψη, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου, συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε, η οποία νωρίτερα του είχε κάνει και ΚΑΡΠΑ. Το δεύτερο παιδί της οικογένειας παραμένει στο νοσοκομείο και όπως εκτιμούν οι γιατροί, η ζωή του, δεν κινδυνεύει.

Οι γονείς όπως ανέφεραν στους θεράποντες γιατρούς δεν πήγαν νωρίτερα σε νοσοκομείο, επειδή ο πυρετός που είχαν τα δίδυμα αγγελούδια τους, ελεγχόταν με τα αντιπυρετικά. Ξαφνικά όμως ανέβηκε και τότε ανησύχησαν. Πήγαν σε νοσοκομείο, όμως για το ένα τους παιδί, ήταν δυστυχώς αργά.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για το 18 μηνών αγγελούδι: Η αιτία θανάτου του – Μάχη για ζωή δίνει το δίδυμο αδερφάκι

Στη φυλακή καθηγητής μουσικής για ασελγείς πράξεις σε 12χρονη – H αρρωστημένη δράση του

Τράγος χτύπησε 8χρονο παιδί στην Κρήτη – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση