Τα πιο φονικά ζώα δεν είναι πάντα αυτά που φανταζόμαστε! Μπορεί να τα συναντούμε καθημερινά!

Ποιο είναι το πιο φονικό ζώο; Αν βιαστείτε να πείτε ο καρχαρίας, αναλογιστείτε πως είναι πολύ πιθανότερο να χάσεις τη ζωή του από ζώα που βλέπετε καθημερινά, όπως προειδοποιεί  μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Wilderness & Environmental Medicine.

Η μελέτη εξέτασε τα στοιχεία θνησιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2008 έως το 2015 και συνέκρινε τον αριθμό των θανάτων που προκλήθηκαν από ζώα σε μια μελέτη του 2012 που εξέτασε τα ίδια στοιχεία σε προηγούμενα έτη.

Σε αυτή τη νέα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως συνολικά 1610 θάνατοι  σχετίζονται με ζώα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων από τσίμπημα, επαφή, επίθεση ή δάγκωμα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σχετίζονταν με μη δηλητηριώδη ζώα, που έφταναν σε 2,8 θανάτους ανά εκατομμύριο ανθρώπους.

Παραδόξως, οι περισσότεροι από τους θανάτους που διαπίστωσαν δεν είχαν σχέση με επιθέσεις άγριων ζώων.  Το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από ζώα προκλήθηκαν από μεγάλα θηλαστικά, ιδίως άλογα και βοοειδή, σε αγροτικές εκτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ