Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Τα σκυλιά του γείτονα γαβγίζουν διαρκώς... Έχω καταντήσει ράκος ψυχικά και σωματικά»

«Τα σκυλιά του γείτονα γαβγίζουν διαρκώς... Έχω καταντήσει ράκος ψυχικά και σωματικά»

«Εδώ και πολύ καιρό, ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμα που μένω, υπάρχουν δύο σκυλιά που μπαινοβγαίνουν στο μπαλκόνι. Γαβγίζουν διαρκώς γιατί από κάτω είναι δρόμος και σε ό,τι περνά αντιδρούν έντονα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ, να διαβάσω ή να μελετήσω μουσική, και γενικά να είμαι ψυχικά και πνευματικά ράκος. Συνήθως κατά τις ώρες κοινής ησυχίας τα βάζουν μέσα, αλλά ποιος δουλεύει 8ωρο για να κοιμάται τις ώρες που λέει ο νόμος, και γιατί μην ζω φυσιολογικά και όταν δεν κοιμάμαι; Έχουν γίνει παρατηρήσεις και όχι μόνο δεν άκουσαν, αλλά μας έβρισαν χυδαία! Ο νόμος περί κοινής ησυχίας λέει σε παράγραφο ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να φροντίζουν καθ' όλο το 24ωρο να μην ενοχλούν. Όταν το ανέφερα αυτό στην αστυνομία δεν το γνώριζαν καν. Τι ισχύει τελικά και τι με συμβουλεύετε να κάνω;»

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Εφόσον όπως μας αναφέρετε, οι οχλήσεις που δέχεστε από τα κατοικίδια ζώα του γείτονα υπερβαίνουν τις συνήθεις οχλήσεις, η συμπεριφορά του γείτονα, ο οποίος πρέπει να ασκεί εποπτεία στα κατοικίδια ζώα, είναι παράνομη. Έτσι μπορείτε να στραφείτε εναντίον του ασκώντας μήνυση. Θα έλεγα σαν πρώτο βήμα να ζητήσετε εισαγγελική παραγγελία από τον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών ώστε να την πρωτοκολλήσετε της περιοχής σας, για να κληθεί ο γείτονας στο Α.Τ. για παράπονα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε Έκθεση από το Βιβλίο Συμβάντων του Α.Τ. που αποτελεί δημόσιο έγγραφο και συνεπώς πλήρη απόδειξη των ισχυρισμών σας.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter