Μια κλασική μακαρονάδα με κιμά αλλά αντί για τα σπαγγέτι που όλοι έχουμε συνηθίσει κάνουμε τη διαφορά και επιλέγουμε να την σερβίρουμε με ταλιατέλες.
Υλικά:
1 πακέτο ταλιατέλες
1 κύβο ζωμό κότας
½ κιλό κιμά χοιρινό και κοτόπουλο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πρέζα κανέλα
½ κουταλάκι μπαχάρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μπόλικο νερό, προσθέτετε αλάτι και τον κύβο ζωμού κότας και βράζετε τις ταλιατέλες. Σε μια άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι. Όταν μαραθούν τα μανιτάρια, προσθέτετε το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αναμιγνύετε τις ταλιατέλες μαζί με τη σάλτσα.