Τέμπη: «Η μυρωδιά της καμένης σάρκας μας στοιχειώνει ακόμα» – «Αρκετοί διασωθέντες δεν τρώνε γιατί τους μυρίζει ακόμη»

Ρίγος προκαλούν μαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη που έχει βυθίσει στο πένθος την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το πρωί της Δευτέρας (13/3) εθελοντής διασώστης πολλοί επιζώντες δεν μπορούν να φάνε γιατί τους μυρίζει η καμμένη σάρκα ενώ η ίδια οσμή στοιχειώνει όσους βρέθηκαν στο μέρος του δυστυχήματο

Ο διευθυντής ΕΟΔ, νομού Λάρισας, Γιάννης Ξανθόπουλος, και ο υπεύθυνος γραμμής 10306, Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις στιγμές που βίωσαν οι εθελοντές διασώστες αλλά και για την γραμμή 10306, που προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη.

Ποια ήταν πρώτη εικόνα που αντίκρισαν οι διασώστες

«Όταν πήγαμε εμείς είδαμε μία σκηνή από ταινία του Χόλιγουντ. Ένα βομβαρδισμένο τοπίο, κόσμο που προσπαθούσε να βοηθήσει άλλο κόσμο, τραυματίες να τους πάμε σε ασφαλές σημείο. Ελέγχαμε εάν κάτω από τα σίδερα υπάρχουν ζωντανοί και εφόσον έγινε αυτό με τον κρατικό μηχανισμό, ξεκινήσαμε το μακάβριο έργο, ό,τι βρίσκαμε να το τοποθετούμε σε σακούλα, να το δίνουμε στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο στη Λάρισα»,

»Οι σκηνές ήταν σκληρές για όλους μας. κάποιοι από εμάς δεν είχαν αντικρίσει κάτι τέτοιο στη ζωή τους. όταν το βράδυ χαλαρώναμε αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πού είχαμε πάει και τι βλέπαμε.

Μετά από σχεδόν 15 μέρες οι διασώστες έχουμε αυτές τις εικόνες στο μυαλό μας. όταν πλησιάσαμε υπήρχε η μυρωδιά, από τα καλώδια, από τα διάφορα εξαρτήματα του τρένου, αλλά ταυτόχρονα υπήρχε και η μυρωδιά της ανθρώπινης σάρκας. Ήμασταν όλοι με μάσκες γιατί δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε διαφορετικά» », συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Αρκετοί διασωθέντες δεν τρώνε γιατί τους μυρίζει καμένη σάρκα»

Ο κ. Θεοδωρουλάκης μίλησε για την γραμμή 10306 που προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη.

«Όταν είναι νύχτα και το σκοτάδι δεν τους βοηθάει, να αποκοιμηθούν, και αυτό που είναι το πιο δυνατό είναι η πρόσληψη τροφής, γιατί όταν πάνε να φάνε τους στοιχειώνει η μυρωδιά του θανάτου.

Είναι τραγικές οι στιγμές που έζησαν, είναι σε ένα σοκ γιατί όσοι επέβαιναν νόμιζαν ότι είναι σε ένα ασφαλές μέσο, είχαν χαλαρώσει και ξαφνικά βρέθηκαν σε μία κόλαση.

Οι συνθήκες που έγινε το δυστύχημα ήταν τόσο τραγικές που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μνήμη τους», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Η Ιβουπροφαίνη, φάρμακο αποτελεσματικό και ασφαλές όταν δίνεται σε δόσεις μέχρι 1200 mg ημερησίως

Ο έφηβος γιος μου τιμωρήθηκε με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Πώς να το διαχειριστώ;

Τέμπη: Σε καταστολή στη ΜΕΘ η φοιτήτρια του ΑΠΘ Ανυσία Λιούρη – Νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα και εγκαύματα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: “Η μητέρα κυοφορούσε το νεκρό μωρό από 5 έως 7 ημέρες» – Η δραματική ιστορία που ήρθε στο φως