Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στην πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).
Συγκλονίζει κόρη θύματος: «Την είδα στον ύπνο μου» – «Μαμά πόνεσες; – Για μια στιγμή μονάχα»
Mια από τις δυνατές ιστορίες που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο είναι αυτή με το όνειρο που είδε η κόρη της Βασιλικής Χλωρού που σκοτώθηκε στο δυστύχημα.
Η αδερφή της νεκρής στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, Βασιλικής, Χρυσούλα Χλωρού μετέφερε το συγκλονιστικό όνειρο που είδε η ανιψιά της και κόρη του θύματος.
Μεταφέροντας το όνειρο της ανιψιάς της σημείωσε: «Την ονειρεύτηκε η κόρη της πρόσφατα. Και την είδε στον ύπνο της και τη ρώτησε το κορίτσι «Μανούλα μου πόνεσες»; Και είπε «Όχι αγάπη μου για μια στιγμή μονάχα».
«Όλοι οι άνθρωποι που έφυγαν, έφυγαν άδικα, έφυγαν δολοφονημένοι, δεν ήταν θέλημα θεού αυτό ούτε ατύχημα»
Μιλώντας για το πώς βιώνει η ίδια και η οικογένειά της την απώλεια, τόνισε: «Ήταν ένα διάστημα με πολλές διακυμάνσεις. Ήταν ένα διάστημα με πάρα πολύ πόνο, κάποιες στιγμές όλοι μας, όχι μόνο εγώ και τα παιδιά της αδερφής μου, πιστεύουμε ότι ζούμε σε έναν εφιάλτη και θα ξυπνήσουμε.
Υπάρχουν πολλά «γιατί», είναι μέσα στο πένθος το «γιατί» . «Γιατί να γίνει αυτό;». Υπάρχει πάρα πολλή οργή και φυσικά υπάρχει πολύς πόνος γιατί δεν θα ξαναδούμε τον άνθρωπο
Χωρίς να υπάρχει θέλημα θεού. Ήταν θέλημα ανθρώπων. Οι άνθρωποι που έφυγαν δεν ήταν νούμερα. Η σορός νούμερο 30, η σορός νούμερο 50, η σορός νούμερο 15. Κάτω από τα νούμερα, κρύβονται άνθρωποι που έχουν επηρεάσει άλλους ανθρώπους και έτσι θα έπρεπε να τους βλέπουμε. Και όχι σαν στατιστικά νούμερα ή σαν νούμερα σε ένα νεκροτομείο. Δυστυχώς έτσι τους βλέπουμε.
Όλοι οι άνθρωποι που έφυγαν, έφυγαν άδικα, έφυγαν δολοφονημένοι. Δεν ήταν θέλημα θεού, ούτε ήταν ένα ατύχημα.
Ήξεραν την κατάσταση των γραμμών, ήξεραν τους ανθρώπους που στελέχωναν αυτόν τον Οργανισμό, ήξεραν. Παρόλα αυτά, πουλούσαν το επικίνδυνο προϊόν τους σε ανθρώπους ανυποψίαστους. Αυτό εμένα μου λέει ότι είναι δόλος».
Η ιστορία της Βασιλικής Χλωρού, μαμάς 4 παιδιών που σκοτώθηκε στο μοιραίο τρένο
Η 55χρονη Βασιλική Χλωρού, μητέρα 4 παιδιών, είναι ένα από τα θύματα στο τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Η Βασιλική, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου το πατρικό της σπίτι βρίσκεται στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.
«Ο παππούς της ήταν σιδηροδρομικός, αγαπούσε τα τρένα και γι’ αυτό αγόρασε οικόπεδο και έχτισε το σπίτι του δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές για να τα ακούει… Σε αυτό ζήσαμε και μεγαλώσαμε… ακούγοντας τα τρένα… …» λέει συγκινημένη η αδερφή της Χρυσούλας, την οποία είχε επισκεφθεί η Βασιλική με την οικογένειά της, το περασμένο τριήμερο για διακοπές.
Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας
Η Βασιλική Χλωρού, από τα 23 της χρόνια, ζούσε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την οικογένειά της, όπου και πήγαινε εκείνο το μοιραίο βράδυ, αναχωρώντας από τη Λάρισα. Ο άνδρας της με τα παιδιά της είχαν φύγει από τη Λάρισα μία μέρα νωρίτερα, με το αυτοκίνητό τους, ενώ η ίδια έμεινε μία μέρα ακόμη, καθώς είχε προγραμματισμένη επίσκεψη σε γιατρό στην πόλη.
Ήταν από τους επιβάτες που αγνοούνταν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και η οικογένειά της ήταν μια από αυτές που προχώρησε στη διαδικασία της ταυτοποίησης με τεστ DNA, για την αναγνώριση των σορών που βρίσκονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ήταν άνθρωπος με ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης, καθώς επί χρόνια ήταν ενεργό μέλος του Ερυθρού Σταυρού.
“Η μάνα μου έδωσε το παιδί της στη χώρα, και η χώρα τη σκότωσε”: Ραγίζει καδιές ο πρωταθλητής κρίκων και γιος της
Ο πρωταθλητής κρίκων, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, ένας από τα 4 παιδιά της άτυχης Βασιλικής είχε ξεσπάσει για την τραγωδία μέσα από μια ιδιαιτέρως συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο instagram εκφράζοντας τον πόνο αλλά και την οργή του γι’ αυτό που συνέβη.
«Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ελπίδες. Θέλω να πω δυο πράγματα. Έχω αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος μου πάρα πολλές φορές. Αυτό το κατάφερα γιατί από πίσω υπήρχε μια ΜΑΜΑ που για κάθε μέρα, για αμέτρητες ώρες με κρύο, με βροχή, με ζέστη, με δυο παιδιά από το χέρι και ένα στο καρότσι, έπαιρνε δυο λεωφορεία και με πήγαινε για προπόνηση. Αυτή η μάνα έδωσε το παιδί της, τα χρόνια της και πολλά άλλα σε αυτή τη χώρα, και αυτή η χώρα τη σκότωσε και δεν ήταν καθόλου ατύχημα» έγραψε ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.
Διαβάστε επίσης:
Τέλος οι αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κορωνοιού για παιδιά και εφήβους – Η νέα οδηγία ΠΟΥ