Τέμπη: Βγήκε από την εντατική η 20χρονη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος Γεράσιμος Ιάσονας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας

Ανάμικτα είναι τα νέα που έρχονται από το πεδίο της νοσηλείας τραυματιών από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Βγήκε από την εντατική η 20χρονη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος Γεράσιμος Ιάσονας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές του onlarissa.gr το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, η ευχάριστη εξέλιξη είναι πως η 20χρονη βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δύο τραυματίες εκτός ΜΕΘ.

Αντίθετα, ο 20χρονος Γεράσιμος Ιάσονας από το Βόλο με τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και «έχει νευρολογικές επιπλοκές πιθανώς μη ανατάξιμες». Εκ των πραγμάτων το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

To iatropedia.gr επικοινώνησε με άτομο του στενού περιβάλλοντος του 22χρονου φοιτητή. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν καλά νέα», δηλώνει ο θείος του.

«Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι καλό να σας ανακοινώσουμε. Ο Γεράσιμος παραμένει σε καταστολή και σε σοβαρή κατάσταση».

 Οι 4 τραυματίες που θα λάβουν εξιτήριο

  • Στο Νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ νοσηλεύεται ένα κορίτσι σε πολύ καλή κατάσταση στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ. Υπενθυμίζεται ότι νοσηλεύθηκε πολλές ημέρες σε ΜΕΘ.
  • Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται ένα αγόρι και ένα κορίτσι στην ορθοπεδική κλινική σε πολύ καλή κατάσταση. Αναμένεται να πάρουν και οι δύο εξιτήριο τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο αυτά παιδιά νοσηλεύθηκαν πολλές ημέρες στη ΜΕΘ.
  • Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο, αλλά εισήχθη και πάλι για προγραμματισμένο χειρουργείο και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα.

«Δεν χάσαμε κανέναν ασθενή-τραυματία από τη τραγωδία των Τεμπών. Περαστικά στους τραυματίες που ακόμη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία», δηλώνει Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση του Γ.Γ. σχετικά με τη δήλωση προτίμησης υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων

Τι φταίει και έχουμε τόσα φαινόμενα βίας στα σχολεία; Μια εκπαιδευτικός παίρνει θέση και τα όσα λέει προβληματίζουν

Κορονοϊός – Παραλλαγή «Αρκτούρος»: Το νέο σύμπτωμα που εμφανίζουν τα παιδιά