Θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί από την 1η Ιουνίου; Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μπορεί να έχουν αρχίσει άτυπα οι διαδικασίες για την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού στα θρανία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια σχετική οδηγία για τα παιδιά που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς. Θα επιστρέψουν και εκείνα στα σχολεία τους από την 1η Ιουνίου ή θα δοθεί το πράσινο “φως” για επιστροφή αρχές Σεπτεμβρίου;

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών εξήγησε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή. «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε και διευκρίνισε ότι για το τώρα αναμένεται η απόφαση της επιτροπής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Ενδεχομένως οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν μαζί με τα Δημοτικά

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε αρνητικά στο σχόλιο του παρουσιαστή, ο οποίος μετά τις δηλώσεις του υπουργού είπε ότι «άρα δεν θα ανοίξουν» οι παιδικοί σταθμοί.

«Όχι, όχι, δεν λέω αυτό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και επανέλαβε ότι είναι εν αναμονή των οδηγιών και της απόφασης της επιτροπής των ειδικών γύρω από το τι θα γίνει τώρα. Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι τώρα αναμένεται η απόφαση της επιτροπής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα για τα Δημοτικά Σχολεία.

«Αλλά επειδή θέλουμε να προετοιμαστούμε και για τη νέα σχολική σεζόν και για κάθε ενδεχόμενο εμείς θέλουμε είμαστε έτοιμοι είτε τα πράγματα τον Σεπτέμβριο είναι κανονικά, αλλά θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε συμβάν μπορεί να έχουμε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.