Ζαχαράκη: «Είναι σημαντικό να ανοίξουν τα Δημοτικά για την επανασύνδεση με το δάσκαλο και τους συμμαθητές»

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ΘΕΜΑ Radio η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ερωτηθείσα για το αν το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων πλησιάζει απάντησε «Σύντομα θα το μάθουμε».

Απαντώντας αναφορικά με τις αναγκαιότητες της επανεκκίνησης των μαθημάτων στο δημοτικό, «η εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές», εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη, αφού εκτός από το εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει και το ψυχολογικό και κοινωνικό σκέλος που απασχολεί την Πολιτεία, δηλαδή η «επανασύνδεση των παιδιών με το δάσκαλο και τη δασκάλα, αλλά και τους συμμαθητές», επισήμανε η υφυπουργός.

Τι θα γίνει με την διδακτέα ύλη;

Η υφυπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο έχει ήδη αποστείλει οδηγίες τόσο για τους μαθησιακούς στόχους προς τα σχολεία σε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δημοτικών, όσο και οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για παράδειγμα, η «πρώτη δημοτικού έχει σημαντικά πράγματα, τα οποί διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας, όπως η γραφή», τόνισε η υφυπουργός, ενώ η ΣΤ΄ Δημοτικού έχει δεξιότητες κρίσιμες για το Γυμνάσιο στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Μέχρι τέλος Ιουνίου τα μαθήματα στα Δημοτικά

«Τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν πάρουμε το πράσινο φως», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας ως προς τη λειτουργία των Δημοτικών και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και θα δώσουμε το χρονοδιάγραμμα μόλις αυτό αποφασιστεί».