Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Καραθάνος μαγειρεύει Λαδένια με Burger για τους αναγνώστες του Infokids.gr! (video)

Το σπιτικό φαγητό κατά την διάρκεια της καραντίνας δεν μας έλειψε. Αυτό που μας έλειψε, όμως, τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά είναι ένα λαχταριστό burger! Μια βραδιά, δηλαδή, με μια πιο… απαγορευμένη λιχουδιά, την οποία, ωστόσο, διστάζουμε να παραγγείλουμε απ’έξω, όχι μόνο λόγω κορωνοϊού, αλλά και επειδή δεν μπορούμε πάντα να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των κρεάτων των fast food εστιατορίων.

Πώς θα απολαύσουμε ένα λαχταριστό burger στο σπίτι μας; Ζητήσαμε από τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin κορυφαίο Έλληνα σεφ Νίκο Καραθάνο να μας προτείνει μία απλή συνταγή για  σπιτικό burger και εκείνος όπως πάντα ξεπέρασε τον εαυτό του και ετοίμασε αποκλειστικά για το Infokids.gr το παρακάτω βίντεο στο οποίο μας δείχνει πώς να φτιάξουμε Λαδένια με Burger!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη νοστιμιά!

Δείτε το βίντεο και… μας ευχαριστείτε μετά:

ΥΛΙΚΑ:

YΛIKA ΓIA TH ΛAΔENIA KIMΩΛOY

250ΓP AΛEYPI ΓIA OΛEΣ TIΣ XPHΣEIΣ.

125 MΛ NEPO

10 ΓP MAΓIA ΞHPH.

60ΓP EΛAIOΛAΔO

10 ΓP AΛATI

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΓIA TH ΛAΔENIA

-1 NTOMATA KOMMENH ΣE ΦETEΣ

-MIΣO KPEMMYΔI ΛEYKO KOMMENO ΣE POΔEΛEΣ.

-2 ΓP ΘYMAPI.

YΛIKA ΓIA TO MΠIΦTEKI

-200 ΓP KIMAΣ MOΣXAPIΣIOΣ.

-20 ΓP ΨIΛOKOMMENO KAI ΣΩTAPIΣMENO KPEMMYΔI.

-20 MΛ EΛAIOΛAΔO.

-20 ΓP ΦPYΓANIA ΨIΛH.

-1 KPOKO AYΓOY.

-AΛATI-ΠIΠEPI.

ΓAPNITOYPA ΓIA TO BURGER 

-1 ΦETA TΣENTAP

-1 ΦYΛΛO AIΣMΠEPΓK

-2 ME 3 TEM POΔEΛEΣ KPEMMYΔIOY

– 1 ΦETA NTOMATAΣ.

-15 ΓP KETΣAΠ

-15 ΓP MOYΣTAPΔA

Ποιος είναι ο σεφ Νίκος Καραθάνος

O Νίκος Καραθάνος μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο. Στα 27 του έγινε ο νεότερος στην ιστορία της ελληνικής κουζίνας και γαστρονομίας που κατάφερε να πάρει αστέρι Michelin. Η θητεία του στις κουζίνες περιλαμβάνει το Βαρούλκο, τη Σπονδή, τη Χύτρα, την Cookoovaya, το Hoocut, το Vittoria Gati, ενώ τώρα είναι executive chef στο Κιουζιν και ιδιοκτήτης και chef στο Νόρμα Κιουζίν, την catering εκδοχή του.

Σε αυτή την πιο ώριμη περίοδο της μαγειρικής του πορείας. αποχωρίζεται την ασφάλεια της κουζίνας που του έφερε δύο συνολικά αστέρια Michelin και βραβεία, για να ανακαλύψει την υπεροχή μιας ποιοτικής πρώτης ύλης που δεν χρειάζεται πολλά για να αναδείξει ένα πιάτο.