Θα μπορούμε την Καθαρά Δευτέρα να πετάξουμε χαρταετό;

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το πέταγμα του χαρταετού ΔΕΝ απαγορεύεται, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Τα δε πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά, σαν μία κανονική Δευτέρα.

Στην αυριανή ενημέρωση ο υφ. Νίκος Χαρδαλιάς θα δώσει σαφέστερες εξηγήσεις.

————————————————————————————————

Μπορεί οι ειδικοί να προβλέπουν, ότι μέχρι την Καθαρά Δευτέρα ο αριθμός νέων κρουσμάτων θα έχει μειωθεί, ωστόσο τα μέτρα παραμένουν και οι αποστάσεις πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται.

Εξάλλου, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων θα συνεχιστεί σίγουρα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, ενώ στο ερώτημα πολλών γονιών σχετικά με το πέταγμα του χαρταετού, η κυβέρνηση είναι αρνητική: Δεν θα επιτραπεί το πέταγμα του χαρταετού στο πλαίσιο τήρησης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονωϊού.

Οι πολίτες, λοιπόν, θα απαγορεύεται και την Καθαρά Δευτέρα να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα και γενικότερα εκτός του δήμου τους.

Ακόμα και αν οι πολίτες δεν χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε σε έναν ανοιχτό χώρο και να πετάξουν χαρταετό, απαγορεύεται να μεταβούν σε ένα τέτοιο σημείο ακόμα και με τα πόδια. Το πρόστιμο στην περίπτωση που πάνε θα είναι 300 ευρώ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας με δηλώσεις του στο Star: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».