Χαϊδάρι: Αστυνομικός δίνει τις πρώτες βοήθειες σε 12χρονη που έπαθε επιληπτική κρίση και έπεσε στο δρόμο (φωτό)

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η σωτήρια παρέμβαση ενός αστυνομικού που χθες το απογευμα στο Χαϊδάρι παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε μια 12χρονη που είχε πέσει στο δρόμο μετά από επιληπτική κρίση. Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος που περιέγραψε όλα όσα έγιναν και έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το συμβάν.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου

Ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών, ένα αγγελούδι πεσμένο στο δρόμο από επιληπτικό σοκ. Χθες το απόγευμα στο Χαιδάρι. Δίπλα του γονατιστός, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, προσπαθεί να το συνεφέρει περιμένοντας κι αυτός με αγωνία, όπως και η μητέρα του παιδιού, όπως και όλη η γειτονιά να φτάσει το ασθενοφόρο. Το χαϊδεύει στο κεφαλάκι και το παιδί δείχνει να επανακτά την επαφή του με το περιβάλλον.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Παίδων, με τα περιπολικά και τη ΔΙΑΣ να ανοίγουν με σειρήνες το δρόμο. Οι αστυνομικοί περίμεναν υπομονετικά στα επείγοντα μέχρι που την είδαν να τους χαμογελάει. Ένα λαμπερό παιδικό χαμόγελο, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όλα τα πλούτη του κόσμου.

Αυτή η αστυνομία είναι δίπλα μας, αρέσει δεν αρέσει στον κάθε αρρωστημένο ψυχάκια. Αυτόν τον ¨μπάτσο¨ όπως τον λες, αν έχεις τα ¨καρύδια¨, να πας κατάματα στο κορίτσι και στη μάνα του να τους το πεις. Τότε και μόνο τότε θα καταλάβεις ότι, η κοινωνία έξω σε έχει ξεπεράσει προ πολλού, αλλά δεν το ξέρεις…

Το post του δημοσιογράφου