Θάνατος Ίριδας: Κατέθεσε η ιατροδικαστής Τσιόλα – Πώς δικαιολόγησε το ματωμένο πανάκι και τον ασφυκτικό θάνατο

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των 3 παιδιών στην Πάτρα, της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή στην άτυχη Ίριδα η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου τον Μάρτιο του 2021 παρουσία της Ρούλας Πισπιριγκου και της αδερφής της, Δήμητρας, φέρεται να έχει ήδη καταθέσει στην 35η ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση.

Υπό άκρα μυστικότητα κατέθεσε προ 20ημέρου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοππόνησος, υπό άκρα μυστικότητα η Αγγελική Τσιόλα, κατέθεσε προ 20ημέρου, στην 35η ανακρίτρια Αθηνών Ευγενία Τζωρτζάτου.

Η κατάθεση πέρασε κάτω από τα δημοσιογραφικά «ραντάρ», διότι δεν έγινε η παραμικρή διαρροή, τόσο από την ανακρίτρια και το υπηρεσιακό περιβάλλον της, όσο και από την ιατροδικαστή, σε αντίθεση με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα και της Αθηναίας Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα.

Η κ. Τζωρτζάτου τηρεί απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας, κάτι που τήρησε και η κ. Τσιόλα, η οποία ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» αν έδωσε κατάθεση και απάντησε ευγενικά «ουδέν σχόλιον». Ωστόσο δικαστική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Πελοπόννησος ανέφερε ότι κ. Τσιόλα παρέμεινε στο γραφείο της κ. Τζωρτζάτου 4 ώρες.

Τι κατέθεσε μυστικά η ιατροδικαστής για το ματωμενο πανακι

Τι ρώτησε η Ρούλα την ιατροδικαστή όταν πέθανε η Ίριδα - Στο «μικροσκόπιο« οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Τσιόλα επανέλαβε το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, η οποία παρουσίαζε απόκλιση από το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα, ως προς τον τρόπο που επήλθε ο ασφυκτικός θάνατος της Ιριδας.

Ειδικότερα, φέρεται να κατέθεσε ότι το πανάκι που είχε βρεθεί στην κούνια της δεν χρησιμοποιήθηκε ως αποφρακτικό «εργαλείο» στο στόμα, αλλά μεταγενέστερα για να σκουπισθεί το οροαιματηρό υγρό, το οποίο είχε «εκβάλλει» από τους πνεύμονές της.

Οι απαντήσεις για τον ασφυκτικό θάνατο του μωρού

Ως προς το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, η ανακρίτρια ζήτησε από την κ. Τσιόλα να αξιολογήσει τα ευρήματα που αναφέρονται στην έκθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη που παραπέμπουν σε ασφυξία. Σύμφωνα με το pelop.gr, η ιατροδικαστής, με βάση τις δικαστικές πηγές, αξιολόγησε ως σοβαρά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις ιστολογικές εξετάσεις και ανάλογη ήταν η τεκμηρίωσή της όσον αφορά στην αιτία θανάτου του βρέφους!

Διαβάστε επίσης:

Ελλείψεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Τι καταγγέλουν οι γιατροί

Στην αντεπίθεση δάσκαλοι και νηπιαγωγοί: “Να μην προχωρήσει ο ορισμός μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών”

Ο Μαρσέλο εκτός από σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου είναι και ένας γλυκός μπαμπάς (εικόνες)