Θάνατος Μαλένας: Σκίτσο του Γρηγόρη Λέων δείχνει πώς δολοφονήθηκε το παιδί

«Είναι τρελός ο ψήστης»: Ο Μάνος Δασκαλάκης κάνει αμέριμνος μπάρμπεκιου λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας

Καταρρακτώδεις είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς νέα ευρύματα, στοιχεία και δεδομένα έρχονται κάθε λίγο στο φως, οδηγώντας σταδιακά προς την αποκάλυψη του πώς πέθαναν και τα άλλα δύο κοριτσάκια στην Πάτρα.

Όσο η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, νέα ομάδα ιατροδικαστών αναζητά την άκρη του νήματος στους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Το σκίτσο του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Αναφορικά με τη Μαλένα όπως όλα δείχνουν υπάρχει πλέον διχογνωμία ανάμεσα στην ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε αρχικά η Χριστίνα Τσάκωνα, σε αυτήν που στη συνέχεια ακολούθησε από τον Σωκράτη Τσαντίρη, ο οποίος ανέλαβε σχεδόν 2 χρόνια μετά τον θάνατό της, και στο τι πραγματικά συνέβη. Σύμφωνα με την τότε έκθεση του κ. Τσαντίρη «η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων βέβαιος ότι η Μαλένα πέθανε από ασφυξία, δημοσίευσε σήμερα το πρωί στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο για να δείξει πώς προήλθαν τα τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού από την Πάτρα και πώς αυτό, πέθανε από ασφυξία.

Όπως γράφει στην ανάρτηση: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας.»

Περισσότερες απαντήσεις αναμένονται από τους νέους ιατροδικαστές που έχουν οριστεί για τις υποθέσεις των κοριτσιών, κ.κ. Καρακούκη, Καλόγρια και Σπηλιοπούλου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η προγραμματισμένη για σήμερα εκταφή των οστών της μικρής Μαλένας δεν θα πραγματοποιηθεί. Αυτή θα γινόταν επειδή έχουν παρέλθει τα τρία χρόνια από το θάνατο και τα οστά πρέπει να μεταφερθούν. Ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η οικογένεια, η διαδικασία αυτή θα μεταφερθεί εντός του εξαμήνου.

Διαβάστε ακόμα:

Στο «φως» η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για την 3.5 ετών Μαλένα

Τραγωδία για τον Κριστιάνο Ρονάλντο – Πέθανε στη γέννα το ένα από τα δίδυμα μωρά

“Δεν γνώριζα πόσο θα με βοηθούσαν τα τεστ ωορρηξίας”: Η αληθινή ιστορία της Ελένης