Θεσ/νικη: Πέθανε 44χρονη μητέρα που εμβολιάστηκε με Astrazeneca – Η ιατροδικαστική εξέταση

Θρίλερ με το θάνατο 44χρονης μητέρας 2 παιδιών που έχασε την ζωή της στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο σύζυγος της 44χρονης, η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό έκανε έναν πυρετό που αντιμετώπισε με αναλγητικό, ενώ μέσα στη νύχτα αισθάνθηκε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της μονάδας ανάνηψης που κατέφτασε επειγόντως στο σπίτι.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανακοπή. Η 44χρονη φέρεται να εμφάνισε ιστορικό παλιού εμφράγματος και θρομβώσεων.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο. Η οικογένεια επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία όμως και δεν αποδέχεται.

Συγκινεί το “αντίο” της αδερφής της

Αδερφούλα μου γλυκιά δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Χθες έκανες το εμβόλιο και σήμερα σε χάσαμε άφησες 2 μικρά αγγελούδια”, έγραψε η αδερφή της 44χρονης Μάρθας μη μπορώντας να πιστέψει το βαρύ χτύπημα της μοίρας.

Μαρία Θεοδωρίδου: “Ο θάνατος της 44χρονης δεν συνδέεται με θρομβώσεις”

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ερωτηθείσα για το θάνατο της 44χρονης μητέρας απάντησε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατός της ΔΕΝ συνδέεται με θρομβώσεις. 

Ειδικότερα, τόνισε πως “υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό, μόλις μία ημέρα μετά, για αυτό υπάρχει λεπτομερής έλεγχος για τα αίτια θανάτου” ενώ πρόσθεσε ότι “έγινε νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν προφορικά αναφέρουν ότι δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων“.

Φαίνεται πως υπήρχε και ένα έμφραγμα επί παλαιότερου εδάφους, αυτά είναι ό,τι ξέρουμε. Η μελέτη θα είναι σχολαστική όπως γίνεται σε όλα τα περιστατικά που παρουσιάζουν αιτιακή συσχέτιση ασχέτως χρονικού προσδιορισμού“, επισήμανε ολοκληρώνοντας τη σχετική τοποθέτηση.