Θεσσαλονίκη: 22χρονη πήρε χάπια για να διακόψει την εγκυμοσύνη της – Σε κρίσιμη κατάσταση το νεογνό

Ένα περιστατικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κλήθηκαν να διαχειριστούν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι αστυνομικοί του ΑΤ Τούμπας –Τριανδρίας.

22χρονη Μαροκινή που έχει αιτηθεί άσυλο πήρε χάπια για να προκαλέσει διακοπή κύησης. Οι γιατροί του Ιπποκρατείου νοσοκομείου ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον πρόωρο τοκετό. Το νεογνό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς η κύηση κράτησε μόλις εξίμισι μήνες. Η μητέρα του παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία, χωρίς, ωστόσο, η υγεία της να διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, η 22χρονη εισήλθε στην Ελλάδα από την Τουρκία παράνομα τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τον σύντροφό της. Έκανε αίτηση παροχής ασύλου και μέχρι σήμερα διέμενε σε διαμέρισμα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να διακόψει την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Στο κέντρο υποδοχής είχε παραλείψει να αναφέρει την κατάστασή της.

Το βράδυ της Παρασκευής μετέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και ζήτησε από τους γιατρούς να σταματήσουν την εγκυμοσύνη της. Δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη από την κατάσταση που βίωνε τους τελευταίους μήνες. Οι γιατροί της είπαν ότι είναι αδύνατη η διακοπή της κύησης σε τόσο προχωρημένο στάδιο. Η 22χρονη γύρισε στο σπίτι της και πήρε χάπια για να προκαλέσει τοκετό. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στο νοσοκομείο με πόνους.

Οι γιατροί ενημέρωσαν άμεσα τις αρχές. Για την τύχη του νεογνού τον πρώτο λόγο έχει η Εισαγγελία Ανηλίκων. Σε βάρος της 22χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανεπίτρεπτης διακοπής εγκυμοσύνης. Η νεαρή Μαροκινή βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.