Θεσσαλονίκη: Εγκατέλειψαν βρέφος έξω από είσοδο πολυκατοικίας

Ένα βρέφος λίγων ωρών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πριν λίγη ώρα μπροστά από πολυκατοικία, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Πώς εντοπίστηκε το βρέφος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , ένοικος της πολυκατοικίας εντόπισε το βρέφος γύρω στη μία το μεσημέρι, στην είσοδο της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην οδό Ιακωβου Πολυλά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το νεογέννητο κοριτσάκι, στο Ιπποκράτειο. Το μωράκι είναι καλά στην υγεία του.

Είχε τον ομφάλιο λώρο

Όπως δήλωσε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, «το βρέφος βάρους 2,5 κιλών διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε καλή κατάσταση, εξετάστηκε από τους γιατρούς της νεογνολογικής κλινικής και στη συνέχεια μπήκε σε θερμοκοιτίδα προληπτικά όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενο στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών». Σημειώνεται ότι το νεογέννητο κοριτσάκι της  είχε επάνω της τον ομφάλιο λώρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τοποθετούν το απαραίτητο clip.

Εντοπίστηκε η μητέρα του

Σύμφωνα με το voria.gr πριν λίγο η Αστυνομία εντόπισε την 24χρονη μητέρα του , που γέννησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο σπίτι της, παρουσία -σύμφωνα με πληροφορίες- του συντρόφου και του αδερφού της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείου όπου  διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών.

Ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πως ήταν έγκυος και πανικοβλήθηκε όταν γέννησε

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και ότι όταν γέννησε το παιδί ξαφνικά το μεσημέρι, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει.

Αναμένεται η έρευνα της αστυνομίας για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του περιστατικού.