Θεσσαλονίκη: Γέννησε με καισαρική η 26χρονη ανεμβολίαστη έγκυος – Η κατάσταση της υγείας της

Θεσσαλονίκη: Γέννησε με καισαρική η 26χρονη ανεμβολίαστη έγκυος - Η κατάσταση της υγείας της

Θετική η εξέλιξη για την 26χρονη έγκυο, η οποία εδώ και μέρες νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε σοβαρή κατάσταση, λόγω επιπλοκών της Covid-19. Οι γιατροί αποφάσισαν χθες να γεννήσει η κοπέλα με καισαρική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τόσο η ίδια όσο και το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες ΜΕΘ.

Ανεμβολίαστη η 26χρονη – εγκυος”Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί στο ζήτημα του εμβολιασμού των εγκύων”

Η νεαρή κοπέλα δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, καθώς φοβόταν για την εγκυμοσύνη και το έμβρυο.

Πάνω στο ζήτημα αυτό, ο πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Χρήστος Τζελέπης, αναφέρει: «Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε πως: «Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει. Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά. Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό».

Στη συνέχεια ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Ιπποκράτειο: «Στο νοσοκομείο έχουμε την πραγματικότητα του κορονοϊού, που είναι πολύ δύσκολη. Επί τόσους μήνες το ίδιο προσωπικό καλύπτει την κατάσταση. Εχτές είχαμε 800 ασθενείς στο σύνολο που ήρθαν στο νοσοκομείο. Όσες εισαγωγές μη Covid έγιναν θα πρέπει να μπουν σε κλινικές που είναι μειωμένες, καθώς έχουν διατεθεί για ασθενείς με κορονοϊό. Συνολικά νοσηλεύουμε αυτή τη στιγμή περίπου 140 περιστατικά Covid. Το προσωπικό είναι μειωμένο».

Διασηλωνομένο βρέφος στο Ιπποκράτειο

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται από χθες με κορωνοϊό και ένα αγοράκι 4 μηνών που διεκομίσθη εκεί από Κομοτηνή. Το μωρό παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Έγινε, πάντως, γνωστό πως οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε ακόμα:

“Είναι φυσιολογικό να σε τρομάζει ο εμβολιασμός του παιδιού σου”: Ας ακούσουμε αυτόν τον ειδικό

Κεραμέως: “Δεν κλείνουμε τα σχολεία. Δεν υπάρχει μαζική διασπορά στις τάξεις”

Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση 26χρονη ανεμβολίαστη έγκυος στον όγδοο μήνα