Θεσσαλονίκη: Κλείνει λόγω συρροής κρουσμάτων για 14 ημέρες το 3ο Δημοτικό Σχ. Ευκαρπίας

Αναστέλλει τη λειτουργία του για 14 ημέρες λόγω συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού το 3ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, ύστερα από απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «μετά τη συρροή κρουσμάτων Covid-19 στο σχολείο, η σχολική μονάδα τίθεται σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες από την Τετάρτη 20/1/2021. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει άμεσα». Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θετική διαγνώσθηκε και η διευθύντρια του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιανουαρίου είχε κλείσει και δεύτερο τμήμα του σχολείου, καθώς οι δύο εκπαιδευτικοί των τμήματων είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Αυτή είναι η λίστα με τις τάξεις και τα σχολεία που έκλεισαν

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.