Θεσσαλονίκη: Μαθητές κάνουν μάθημα σε υπογείες αίθουσες χωρίς εξαερισμό – “Είναι φρικτό” λέει η καθ. Λινού

Σε μια καταγγελία-ντροπή για την Θεσσαλονίκη προχώρησε η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, με εκπρόσωπο τον πρόεδρο κ. Θανάση Κοκονά, αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κάνουν μάθημα μαθητές σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε σχολεία στα Διαβατά και στον Εύοσμο υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες, χωρίς φυσικό φως και εξαερισμό, ενώ υπάρχουν και σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα.

Με αφορμή τα παραπάνω προβλήματα, οι γονείς πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στις περιοχές αυτές, κυρίως για τις υπόγειες αίθουσες, προκειμένου να διασφαλιστεί το καλώς έχειν της υγείας τους.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Κοκονάς είπε χαρακτηριστικά πως πέρα από τα προβλήματα με τις αίθουσες, οι οποίες είναι και υπερβολικά μικρές για 25 παιδιά, τα ωράρια των καθαριστριών που δεν καλύπτουν την πρωινή βάρδια αποτελούν ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα: “Καλούμε το υπ. Παιδείας, να υπάρξει ένας σχεδιασμός, ώστε να αξιοποιηθούν χώροι που θα μπορούσαν να γίνουν αίθουσες. Στις υπόγειες αίθουσες δεν ανανεώνεται ο αέρας και η μάσκα γίνεται αφόρητη”, διευκρίνισε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο κ. Κοκονάς τόνισε, ότι οι μαθητές που βρίσκονται σε καραντίνα για 14 ημέρες, βρίσκονται και εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή τα παιδιά αυτά χάνουν τόσες ημέρες μαθημάτων.

Τέλος, πρόσθεσε, ότι σε κάποια σχολεία δεν υπάρχουν καν αίθουσες και οι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν μάθημα στην αυλή.

“Φτάνει μόνο η χρήση της μάσκας; Οι αποστάσεις που δεν εξασφαλίζονται στις πολύ μικρές και όχι καλά αερίζομενες αίθουσες δεν αποτελούν κίνδυνο;” ρώτησε ο κ. Κόκονας στην εκπομπή, κάτι στο οποίο ανέλαβε να απαντήσει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού: “Πρέπει οι διευθυντές των σχολείων επειγόντως να μιλήσουν με τον Δήμο της περιοχής τους για να βρεθεί χώρος”. Η ίδια πρότεινε οι μαθητές μέχρι τότε να κάνουν μάθημα στην ύπαιθρο. “Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παιδιά να κάνουν μάθημα στο υπόγειο, είναι φρικτό”, κατέληξε.