Θεσσαλονίκη: Τα νεότερα για την υγεία της 4χρονης που έπεσε από το μπαλκόνι – Video από τις πρώτες βοήθειες

Θεσσαλονίκη: Τα νεότερα για την υγεία της 4χρονης που έπεσε από το μπαλκόνι - Video από τις πρώτες βοήθειες

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ το 4χρονο κοριτσάκι που έπεσε στο κενό από 4ο όροφο πολυκατοικίας στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του παιδιού είναι αλβανικής καταγωγής, με τρία παιδιά. Λόγω της βροχόπτωσης που σημειώθηκε, σήμερα, στο Κορδελιό η μητέρα φοβήθηκε να πάρει μαζί της την 4χρονη και έτσι την άφησε στο διαμέρισμά τους, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η οικογένεια δεν έχει δώσει ποτέ, κατά το παρελθόν, σημάδια παραμέλησης παιδιών.

Η κατάσταση της υγείας της 4χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες  του GRTimes.gr οι γιατροί παρακολουθούν την υγεία της μικρής και   οι έως τώρα εξετάσεις δεν δείχνουν κάτι που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της. Η 4χρονη φέρει μώλωπες, μικροκατάγματα, θλάση σε πνευμονοθώρακα.

Το παιδί κατά την πτώση του έπεσε πάνω στα σχοινιά απλώματος του δευτέρου ορόφου, στη συνέχεια χτύπησε σε δέντρο και κατέληξε στο πεζοδρόμιο. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει το τραυματισμένο παιδί και να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες που δείχνουν τη στιγμή που κάτοικοι παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί

Στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το LIVE NEWS, κάτοικοι στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε ένα 5χρονο κοριτσάκι που έπεσε από το μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το μωρό σώθηκε χάρη σε ένα δέντρο που σταμάτησε τη φόρα της πτώσης του.

Σώθηκε χάρη σε ένα δέντρο

«Έπεσε από το μπαλκόνι, από τον τέταρτο όροφο, έχει ένα δέντρο και ευτυχώς το ‘πιάσε το δέντρο. Έπεσε πάνω στο δέντρο και μετά έπεσε κάτω το μωρό», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, το κοριτσάκι στην αρχή δεν είχε τις αισθήσεις του.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 6χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι - Οι μαρτυρίες για το συμβάν

Τα πρώτα λεπτά μετά την πτώση του παιδιού

«Μόλις έπεσε το μωρό σε δύο δευτερόλεπτα, τρία πήγαμε εκεί. Το μωρό όταν πήγα εγώ ήταν αναίσθητο, ούτε έκλαιγε ούτε τίποτα λες και ήταν νεκρό. Είχε αίματα το παιδί. Μετά το έκαναν λίγο αναπνοές, πέντε λεπτά ο ένας κύριος που ήξερε καλά, και το μωρό άρχισε να κλαίει μετά. Και μετά περιμέναμε για γονείς δεν ερχόταν κανείς, φωνάζαμε».

Αν και η γειτονία σηκώθηκε στο πόδι, με δεκάδες περαστικούς να τρέχουν να βοηθήσουν το κοριτσάκι που βρισκόταν ακόμη αιμόφυρτο στο έδαφος, όπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, κανείς δικός του άνθρωπος δεν εμφανίστηκε.

«Και δεν φάνηκαν οι γονείς του, κανένας. Δεν βγαίνουν από το μπαλκόνι, δεν κατεβαίνει κανένας. Κάτι έχει συμβεί άλλο, κάποιος το έσπρωξε δεν ξέρω τι έγινε».

Το άρπαξε μια γυναίκα και προσπάθησε να φύγει

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, όταν το κοριτσάκι είχε πια ανακτήσει τις αισθήσεις του και είχε αρχίσει να κλαίει, εμφανίστηκε μια γυναίκα που το πήρε στην αγκαλιά της κι έφευγε.

«Μετά ήρθε μία κυριά, το σκούπιζε, έκλαιγε, και ήθελε να πάρει το μωρό να φύγει χωρίς το ασθενοφόρο, να μην το πάρει το ασθενοφόρο».

Το συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε να αποτρέψει τη γυναίκα, που κάποιοι λένε ότι ίσως και να είναι η μητέρα του παιδιού, να φύγει τρέχοντας κρατώντας το χτυπημένο κοριτσάκι στην αγκαλιά της, έτσι ώστε να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

«Ήρθε αυτή η γυναίκα, το πήρε αγκαλιά, έκλαιγε, το σκούπιζε και λέμε ‘τι το έχεις’, ‘τίποτα’ λέει αυτή. Και μετά ήρθε να το πάρει για να φύγει, να φύγει, να εξαφανιστεί κάπου. Και λέμε ‘που θα πάρεις το μωρό; Είναι χτυπημένο’».

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πώς έπεσε το 5χρονο κοριτσάκι από το μπαλκόνι του σπιτιού στον 4ο όροφο και αν ήταν μόνο του στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη των γονιών του.

«Ήταν μόνο του το παιδί», λέει κάτοικος της περιοχής

Δείτε το ρεπορτάζ