Θρήνος: “Έσβησε” το 2,5 ετών κοριτσάκι που υπέστη σηψαιμικό σοκ – Οι γονείς δώρισαν τα όργανα

Δυστυχώς, το 2,5 ετών κοριτσάκι που είχε μεταφερθεί εσπευσμένα από την Κέρκυρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ  κατέληξε χθες.

Αν και η υγεία της έδειχνε σημάδια βελτίωση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δεν τα κατάφερε.  Το παιδάκι υπέστη σηψαιμικό σοκ μετά από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Οι γονείς δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους

Οι γονείς, ένα νεαρό ζευγάρι Ρομά παρά τον πόνο τους, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της μικρής, μόλις ενημερώθηκαν ότι είναι κλινικά νεκρή.

Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς.

Τρείς ομάδες γιατρών ήρθαν στο νοσοκομείο του Ρίου για την καρδιά, τα μάτια και τα νεφρά του παιδιού. Ομάδα 4 μεταμοχευτών ήρθε μέσω του αεροδρομίου του Αράξου και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ. Τα νεφρά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.

Τα μάτια του μικρού παιδιού μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη. Η καρδούλα του αποφασίστηκε να μη ληφθεί για λόγους ανατομικούς, όπως εξήγησε στο thebest.gr o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.