Τι απάντησε η Νίκη Κεραμέως για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου στα θρανία

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την επιστροφή των μαθητών Λυκείων στη δια ζώσης διδασκαλία από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου ρωτήθηκε για το πότε προγραμματίζεται η επιστροφή στα θρανία για τα Γυμνάσια.

Όπως σημείωσε, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης και εξέφρασε την ελπίδα μετά τα λύκεια, σύντομα να επαναλειτουργήσει η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για τις υπόλοιπες δομές. «Ανοίγουμε σταδιακά και με ασφάλεια τα σχολεία», τόνισε η υπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή χρονοδιάγραμμα για τα γυμνάσια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αμέσως μετά τα Λύκεια θα ανοίξουν τα Γυμνάσια;

Μάλιστα ερωτηθείσα για το αν επιβεβαιώνεται το σενάριο βάσει του οποίου μετά την επιστροφή των μαθητών Λυκείου προγραμματίζεται η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου ξεκαθάρισε ότι “μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία εισήγηση για τα Γυμνάσια αλλά ούτε και την Πρωτοβάθμια”.

Όπως είπε  “Αυτή η διαδικασία είναι δυναμική, πηγαίνουμε βήμα-βήμα, με προσεκτικά βήματα και πάντοτε μετά από συζήτηση με την Επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι μας έχουν καθοδηγήσει με εξαιρετικό τρόπο έως σήμερα στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Βήμα-βήμα συζητάμε κάθε επόμενο στάδιο στη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί αφορά στην επαναλειτουργία των Λυκείων, όλης της χώρας. Προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα συζητηθούν σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια και ζητήματα που αφορούν στις λοιπές εκπαιδευτικές δομές”.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η έντονη φημολογία για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων αμέσως μετά τα Λύκεια πυροδοτήθηκε από τις σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ που ανέφερε χαρακτηριστικά ““είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητα μας είναι τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και αργότερα τα Δημοτικά.”

Θα κάνουν self test και οι μαθητές Γυμνασίου;

Τέλος ερωτηθείσα, για το αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα self test και τα παιδιά των Γυμνασίων, όταν επιστρέψουν στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι “για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση ακόμα σχετικά με την επαναλειτουργία των Γυμνασίων,. Όταν αυτή συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή, προφανώς θα συζητηθούν και οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις για τη λειτουργία και των Γυμνασίων”.