Τι έκανε φέτος η Σχολή Χατζήβεη και ξεχώρισε από τα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία

Το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο της Σχολής Χατζήβεη αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε στο πλαίσιο των βραβείων – θεσμού αριστείας, Education Leaders Awards, που απονεμήθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τι είναι τα Education Leaders Awards

Τα Education Leaders Awards είναι εκπαιδευτικά βραβεία που αναδεικνύουν τα σχολεία, τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που προάγουν το καλύτερο εφόδιο που μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος στη ζωή, την Παιδεία. Σκοπός των βραβείων είναι η επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών στον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και η ανάγνωριση όσων συνεισφέρουν στην αριστεία στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.

Χρυσό Βραβείο για τη Σχολή Χατζήβεη στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία

Η Σχολή Χατζήβεη, με την διαχρονική της παρουσία στο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία παρουσιάζοντας την εκπαιδευτική πρόταση “Δεξιότητες Ζωής”, ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα της  καθημερινότητας των μαθητών της. Έχοντας ως επικέντρο της φιλοσοφίας της ότι η μάθηση πρέπει να είναι μια πλούσια, θετική εμπειρία, η Σχολή Χατζήβεη έχει κερδίσει το στοίχημα της εκπαίδευσης, παρέχοντας στους μαθητές πολύπλευρη μόρφωση μέσα από μια σειρά πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Χρυσό Βραβείο Βέλτιστης Μαθησιακής Εμπειρίας αποτελεί το καλύτερο επιστέγασμα της εκπαιδευτικής προσφοράς της Σχολής Χατζήβεη που επενδύει σε καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές προκειμένου η μαθησιακή εμπειρία των παιδιών να είναι πλούσια σε βιωματικότητα, συνεργασία, δημιουργικότητα, φαντασία, hands on δράση, αποκλίνουσα σκέψη.

Δεξιότητες Ζωής: Γνωρίστε τα πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι βραβευμένες, πλέον, “Δεξιότητες Ζωής” είναι καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούνται στη Σχολή Χατζήβεη και αποσκοπούν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής. Μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους σε αυτά, οι μαθητές επιτυγχάνουν να ξεπερνούν τα σύνορα των γνωστικών κατακτήσεων και να ενισχύουν τη ζωή τους ολόπλευρα. Την ενισχύουν με δεξιότητες ζωής για να μπορούν να παρατηρούν, να σκέφτονται, να οραματίζονται, να συνεργάζονται, ώστε να συνθέσουν έναν καλύτερο κόσμο στον 21ο αιώνα.

Τα διακριθέντα προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

  • Δημιουργικό Σχολείο

Διακρίνεται σε 4 θεματικές: Ψηφιδωτό, Παιδική αρχιτεκτονική, Κηπουρική, Μαγειρική. Στόχος του μαθήματος είναι τα παιδιά να δουλέψουν με τα χέρια και το μυαλό τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, να κατακτήσουν γνώσεις σε νέα πεδία και να τις εφαρμόσουν στην πράξη, να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες, να ζήσουν τη χαρά της δημιουργίας.

  • Σχολείο του Δάσους

Σκοπός του μαθήματος είναι οι μαθητές να ζήσουν εμπειρίες κοντά στη φύση, να την αγαπήσουν, να αφουγκραστούν την ηρεμία της, να αποκτήσουν γνώσεις για το δάσος και το οικοσύστημά του, να αναπτύξουν δεξιότητες προσανατολισμού, να ζήσουν τη δύναμη της ομάδας, να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες.

  • Lego Stories

Το πρόγραμμα έρχεται να υπηρετήσει το μάθημα της Ιστορίας, προσδίδοντας στην κατάκτησή του νέα ενδιαφέροντα μονοπάτια. Συγκεκριμένα οι μαθητές χρησιμοποιούν δομικά στοιχεία Lego με σκοπό να στοχαστούν πάνω σε ιστορικά γεγονότα, να συνεργαστούν και να τα αποδώσουν εύστοχα και παραστατικά.

  • Παιχνίδια Ρόλων

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην προσέγγιση LARP (Life Action Role Playing) και στοχεύει στο να κατακτήσουν οι μαθητές πλήθος γνώσεων και δεξιοτήτων,  αναλαμβάνοντας ρόλους προσώπων μέσα σε ένα σενάριο που εξελίσσεται. Ο μαθητής ζει βιωματικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και χώρες, ζώντας γνωστά και μη γεγονότα από τον πλούτο της Ιστορίας και της Μυθολογίας.

Ένα σχολείο που προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες μάθησης

Η ομάδα stemgraders που εκπροσώπησε το σχολείο στον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Formula1 in schools την Κυριακή 19/5 απέσπασε το “Βραβείο Καινοτόμου Σκέψης”. Άλλη μια σημαντική διάκριση για τη Σχολή Χατζήβεη!

Το Χρυσό Βραβείο Βέλτιστης Μαθησιακής Εμπειρίας έρχεται να επιβραβεύσει το σύνολο των εκπαιδευτικών της Σχολής Χατζήβεη που με το μεράκι, τα ταλέντα, τη δημιουργικότητα, το γνήσιο ενδιαφέρον τους, προσφέρουν στα παιδιά ξεχωριστές εμπειρίες μάθησης. Kαι την αίσθηση πως το σχολείο μπορεί να είναι ενδιαφέρον, να κρύβει περιπέτεια, φαντασία, χαρά και δημιουργία!