Τι γυρεύει η «ψαραγορά» του WWF στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen; (21/10)

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας FishForward, η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, το WWF και το εκπτωτικό χωριό προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών που θα «ταξιδέψει» τους συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο της θάλασσας και των ψαριών.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 11:00 – 14:00, το WWF στήνει την πολύχρωμη «Ψαραγορά» του στον 1ο όροφο του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen όπου οι μικροί μας φίλοι θα συμμετέχουν σε παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, ψαρο-κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο και θα μάθουν, με την βοήθεια παιδαγωγών στο ρόλο των ψαρο-μάγων, για τον μαγικό κόσμο της θάλασσας και των ψαριών.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές, οικογενειακές, φωτογραφίες μέσα στον «βυθό» του WWF που θα τους θυμίζουν ότι κάνοντας υπεύθυνες επιλογές κρατάμε τις θάλασσές μας ζωντανές.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων διαμορφώνεται ως εξής


 • «Αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει»
  Εδώ μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για την υπεραλίευση και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μικρά από τα μεγάλα ψάρια και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει.
 • «Κουκλοθέατρο»
  Με τη βοήθεια μαγικών ψαρο-παιδαγωγών, τα παιδιά κατασκευάζουν μαριονέτες που εξάπτουν τη φαντασία και γίνονται οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παίζοντας τη δική τους ψαρο-ιστορία στο ειδικό θαλασσινό κουκλοθέατρο.
 • «Ψαρο-κατασκευές»
  Οι μικροί συμμετέχοντες βοηθούν τα ψάρια να διαδώσουν το μήνυμά τους για υγιείς θάλασσες γεμάτες ζωή, ζωγραφίζοντας και γράφοντας πάνω σε ξύλινα πλακάτ μηνύματα για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των θαλασσών μας και τη βιώσιμη επιλογή ψαρικών. Λίγες λέξεις με μεγάλη σημασία που θα μας θυμίζουν για πάντα ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας!
 • «Ψαροϊστορίες»
  Οι μικροί μας φίλοι δίνουν χρώμα και συναίσθημα στις καταπληκτικές ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν ορισμένα από τα πιο όμορφα και νόστιμα ψαράκια της χώρας μας.
 • «Ψαρο-φωτογραφίες»
  Όλοι – μικροί και μεγάλοι έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες… μέσα στον βυθό του WWF που θα τους θυμίζουν για πάντα όλα όσα έμαθαν για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών
 • Ενημέρωση ενηλίκων
  Στο stand ενημερώνουμε τους ενήλικες για την εκστρατεία και το περιεχόμενο των δράσεων, ενώ τους προμηθεύουμε με ενημερωτικό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες για τους σταθμούς της Ψαραγοράς και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν, μπορείτε να επισκεφθείτε το mcarthurglenathens.gr και το facebook.com/McArthurGlenAthens.

Για την μεταφορά σας στο εκπτωτικό χωριό, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με το λεωφορείο 319 από το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια επισκεφθείτε το mcarthurglenathens.gr. Για όσους έρχεστε με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να απολαμβάνετε δωρεάν parking.

Είσοδος ελεύθερη

McArthurGlen Athens,
Οικοδομικό τετράγωνο E71, Γυαλού, Σπάτα